הבוקר הייתי בצילומים ומכיוון שהם התנהלו בסופר חשבתי לעצמי שאאסוף כמה מצרכים בסוף הצילומים ואכין לילדים צהריים.
חזרתי הביתה ומצאתי ילדים מאוד רעבים מחכים לי בסלון.. הורדתי את התיק והתחלתי לתקתק עיניינים.
עראייס הוא פתרון מצויין לארוחת צהריים קלה להכנה וטעימה בטירוף.
תוך 40 דק’ כל הרעבים ישבו סביב השולחן ובחיי שראיתי חיוכים תוך כדי לעיסות..

המרכיבים:
600 גרם בשר בקר טחון ממליצה להוסיף 100 גרם שומן כלשהו אבל לא חובה.
1 בצל גדול קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ

תבלינים:
כף בהרט
חצי כף כמון
כפית אריסה מתוקה (לא חובה מוסיף המון)
2 כפות שמן זית/אחר
כפית שטוחה פלפל שחור/לבן
כפית מלח (לפי טעם)
7-8 פיתות חתוכות לחצאים

לצלייה:
4-5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
בקערה מניחים את הבשר הבצל הפטרוזיליה והתבלינים ולשים היטב.
מוסיפים כרבע כוס מים קרים מאוד ולשים שוב.
שמים למנוחה כ 10 דקות.

ממלאים כחצי פיתה בבשר (שימו לב לא להגזים). חותכים את חצאי הפיתות הממולאות לרבעים.
מחממים מחבת פסים/רגילה ומוסיפים את השמן. מנמיכים להבה ומוסיפים את רבעי הפיתות.
מקפידים להפוך כל הזמן בכדי שכל הצדדים ייצלו היטב.
מזליפים טחינה וטובלים בסלט עגבניות חריף..

2 תגובה

  • ליטל
    Posted 18 באוגוסט 2022 6:22 0Likes

    היי נראה מדהים!!!
    שאלה אם אני רוצה להכין את זה על המנגל מה שונה? לשמן את הפיתות או משהו?

    • ענת אלישע
      Posted 25 באוגוסט 2022 13:27 0Likes

      אפשר לשמן מעט מבחוץ אבל ממליצה בחום להניח על גחלים “רגועות”..

כתיבת תגובה