בחג שבועות הכנתי לילדים פרנה בטאבון. תוך כדי לישה צצה במוחי הברקה. להכין פוקצ׳ה מהבצק של הפרנה. הרי הבצק מלא במים ובועות אין סיבה שלא ייצא מעולה בתבנית עם תוספות. חיכיתי לבוקר פנוי וכשהגיע הבוקר הזה, הוזעקתי לחדר לידה, אחיינית שלי נכנסה ללדת. עזבתי הכל וטסתי אליה. הפוקאצ׳ה תחכה לרגע אחר אמרתי לעצמי. ליאורי ילדה נסיך מהמם בשעות הצהריים ואני זכיתי להיות שם לידה ולקחת חלק בלידה. אין פלא גדול יותר מלהביא חיים לעולם!! חזרתי הביתה מרוגשת ושמחה ואת הכנת הבצק דחיתי לשישי… לרוב כשאני מכינה פוקאצ׳ה אני מכינה את הבצק יום קודם ונותנת לו התפחה איטית במקרר. הפעם לא היה צורך וזה קיצר משמעותית את אופן ההכנה. התוצאה הגיעה ישר ליולדת הטרייה והיא אישרה שזאת הפוקאצ׳ה הכי טעימה שאכלה בחיים 🤗 רק תעקבו אחרי השלבים וגם לכם תצא אחת כזאת..
המרכיבים:
500 גרם קמח לחם/לבן
כף שמרים יבשים
כף דבש
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
380 מל מים
לטופינג:
3 תפוחי אדמה קטנים פרוסים דק במנדולינה/סכין
מלח ים אטלנטי
רוזמרין
שמן זית
תרגישו חופשי להתפרע עם התוספות, זיתים/עגבניות שרי/עשבי תיבול/בצל וכו׳
אופן ההכנה:
בקערה מניחים את מרכיבי הבצק ומערבבים בעזרת כף רק עד איחוד.
מוסיפים עוד כף שמן זית ומצפים את הבצק.
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל 20 דקות.
בעזרת ידיים רטובות, מבצעים תנועות קיפול פנימיות (כמו בספינג׳)
מכסים ומניחים בצד לעוד 20 דקות.
חוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
סה״כ 3 סבבים.
מכסים ומתפיחים עוד כשעה עד הכפלת נפח. (הבצק דביק מאוד וזה תקין)
מרפדים תבנית מלבנית/מרובעת בנייר אפייה ומשמנים ב 3 כפות שמן זית.
מורידים את הבצק לתבנית המשומנת.
מקפלים את הקצוות כלפי פנים והופכים כך שמתקבל כדור בצק.
משטחים קלות ומכסים שוב בניילון נצמד.
מתפיחים עוד שעה.
מחממים תנור ל 240 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
יוצקים כ 3 כפות שמן זית מעל הבצק.
מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כך שיכסו את משטח התבנית.
מוסיפים מלח ים אטלנטי ומפזרים רוזמרין.
אופים כ 25 דקות ומנמיכים את חום התנור ל 200 מעלות.
אופים עוד כ 20 דקות או עד הזהבה עמוקה.
מחלצים את הפוקאצ׳ה בעזרת נייר האפייה ופורסים.
הערות למתכון:
אל תוותרו על ריפוד התבנית בנייר אפייה.
אני ויתרתי והיה קשה לחלץ אותה.
1 Comment
יפעת
תבורכי!! אירחתי היום לנר שישי והמאפה הזה היה הלהיט של הערב
תודה רבה!!
עוקבת אחרייך גם פה וגם באינסטוש ומכינה לא מעט מתכונים שלך. תודה רבה