כמו שגיליתי לכם כבר באינסטגרם, מעולם לא הכנתי או אכלתי מנה ברוטב קארי!
השבוע החלטתי לנסות אבל בדרך שלי. התיבול הוא די מסורתי, הכוונה היא באופן ההכנה.
רוטב קארי לרוב הוא דליל ובהיר וזו הסיבה שלא התחברתי אליו. אני צמצמתי את הרוטב והגעתי למרקם הורס עם מיצוי של כל הטעמים!
יכולה לומר לכם שעשיתי ניסיון בבית. לא גיליתי לילדים ולניסן במה מדובר והגשתי להם. מה הכנת שאלו? משהו טעים עניתי..
הסיר נמחק תוך דקות!!!! ועכשיו תורכם, מבטיחה לכם חגיגת טעמים כבר בביס הראשון.
המרכיבים ל 5 סועדים:
500 גרם פילה עוף
2 בצלים סגולים גדולים, פרוסים
מחית קארי אדומה של בלו אלפנט (70 גרם, כשר)
2 שיניי שום כתושות
כפית ג’ינג’יר מגורד
כף רוטב בוטנים
כף רוטב סויה
מלח, פלפל
500 מל קרם קוקוס (נוזל)
צרור כוסברה קצוץ
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצלים. מטגנים קלות.
מוסיפים את נתחי פילה העוף ומתבלים במלח ופלפל. צורבים משני הצדדים.
מוציאים את נתחי העוף לצלחת ומוסיפים את השום הג’ינג’ר ומחית הקארי.
מערבבים היטב במשך כדקה.
מוסיפים את רוטב הסויה, רוטב הבוטנים, מעט מלח ופלפל ואת קרם הקוקוס.
מערבבים היטב עד אחידות ומכסים את הסיר.
מבשלים כ 10 דק’. מוסיפים את נתחי העוף לרוטב ומכסים את הסיר.
מבשלים עוד כרבע שעה ומוסיפים את הכוסברה. מערבבים ומגישים לצד אורז לבן.
הערות למתכון:
שימו לב שהרוטב הצטמצם והסמיך, אז המנה מוכנה.
7 תגובה
מור ברדוגו
תודה ענת!!
מתכון מעולה וגם ההסבר והתמונות.
אין עליך !!
עינב
היי- הכנתי ויצא מעולה!! לא נשארה אפילו טיפה אחת בסיר.. תודה על המתכון המצוין 🙂
ענת אלישע
הכי שמחה לשמוע!!
נוי
האם חייב להשתמש ברוטב בוטנים?
או שאפשר לוותר עליו/להחליף אותו במשהו אחר?
ענת אלישע
אפשר במקום כפית חמאת בוטנים
אוראליה
היי ענת,
האם יעבוד עם טופו?
תודה.
ענת אלישע
אין סיבה שלא