סוף סוף, רגע לפני שבועות, מתפנה להעלות לכם מתכון בסיסי לפיצה ביתית.
אין אחד שלא אוהב פיצה ובחג השבועות גם היא בגדר “מאסט” על השולחן.
שימו לב לסוג הקמח שאתם קונים! אני משתמשת בקמח ייעודי להכנת פיצה/קמח 00 וישנה טעות נפוצה בעניין,
הקמחים האלה הם ללא שמרים! את השמרים אנחנו נוסיף במהלך הכנת הבצק.
כמובן שתוכלו להכין גם מקמח כוסמין לבן/קמח לבן/קמח מניטובה .
ההבדל ביניהם הוא חוזק ואלסטיות של הבצק.
אני מכינה את הפיצה שלי בטאבון יחד עם זאת ניתן להכין אותה גם בתנור הביתי והיא טעימה לא פחות (מניסיון)
כמובן שהמתכון מותאם לטאבון ולתנור. לגבי התוספות, תתפרעו זה הכי טעים
המרכיבים:
1 קג קמח ייעודי לפיצה/00/קאפוטו
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות דבש
כף שמן זית
כף מלח
650 מל מים (מי ברז)
לרוטב:
פחית עגבניות קצוצות
כף שמן זית
כפית רסק עגבניות
כפית אורגנו/ בזיליקום טריים או יבשים
2 שיניי שום מגורדות
חצי כפית מלח
מערבבים היטב
תוספות:
גרנה פדנו/מוצרלה/זיתים/עגבניות/ארטישוק/טונה/אריסה וכו׳
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את המרכיבים בסדר הבא: שמרים, דבש, מים, שמן, קמח ומלח.
לשים במשך 10 דק׳ במהירות בינונית.
מתקבל בצק מעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומשמנים גם את הבצק.
מכסים ומתפיחים כשעה ורבע.
מחממים את הרוקבוקס/טאבון ל 350 מעלות
מחממים תנור ל 220-230 מעלות חום סטטי.
מקמחים משטח עבודה בקמח סמולינה/דורום/קמח לבן
מחלקים את הבצק ל 4 כדורים שווים. ( לפיצה דקה לחלק ל 5)
מתפיחים כ 25 דקות.
מקמחים שוב את משטח העבודה ובעזרת הידיים/מערוך פותחים כדור לעיגול רחב.
מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מוסיפים רוטב , שכבה דקה שך גרנה פדנו מגורדת דק ומעל גבינות ותוספות שאוהבים ואופים כ 15 דק׳ או עד הזהבת השוליים והגבינות.
במידה ואופים ברוקבוקס/טאבון מעבירים את הפיצה בעזרת מרדה ואופים כ 2 דקות.
16 Comments
לימור
הי ענת מתכון מעולה בצק סוףףףףףף !!!
לא מחליפה בשום בצק מאז שהתחלתי להכין.
אני החלפתי את הדבש בסילאן.
תודה רבה !
ענת אלישע
שמחה לשמוע!!
אתי ריבלין
ענת כל מתכון שלך יוצא מושלם הבצק של הפיצה אליפותתת👌👌👌👌
ענת אלישע
תודה יקירה
שלומית
האם יעבוד גם עם קמח לבן רגיל?
ענת אלישע
כן יקירה
חלי
ענת יקרה,
תודה על מתכונים מדויקים וטעימים!
ניתן להכין עם קמח שמרים?
אם כן, באיזה אופן?
חן בסון
אין ולא יהיו כמו המתכונים שלך !
עוקבת שרופה שניסתה את רוב המתכונים שלך ולעולם לא התאכזבה !
תודה עלייךךךךך
ענת אלישע
❤❤❤
סופי
היי ענת המקסימה.
האם הבצק יכול להתאים לפוקאצ’ה?
ענת אלישע
בהחלט
רוית
היי ענת היקרה, מרגע שהכנתי את המתכון הזה לא מחליפה אותו! הוא מושלם!!
אשמח לעזרתך,במידה ואני רוצה להכין את הבצק 24 שעות לפני שמכינה את הפיצה ולהתפיח את הבצק המקרר מה הכמות שמרים שאני צריכה להשים בבצק?
ענת אלישע
תודה רבה יקירה, ל 24 שעות כף מחוקה של שמרים יבשים תספיק
בת אל
כמה זה 650 מל מים בחדפ חם?
ענת אלישע
שלוש ורבע כוסות
עדית
וואו איזה בצק מושלם !
תודה רבה 😊