סוף סוף, רגע לפני שבועות, מתפנה להעלות לכם מתכון בסיסי לפיצה ביתית.
אין אחד שלא אוהב פיצה ובחג השבועות גם היא בגדר “מאסט” על השולחן.
שימו לב לסוג הקמח שאתם קונים! אני משתמשת בקמח ייעודי להכנת פיצה/קמח 00 וישנה טעות נפוצה בעניין,
הקמחים האלה הם ללא שמרים! את השמרים אנחנו נוסיף במהלך הכנת הבצק.
כמובן שתוכלו להכין גם מקמח כוסמין לבן/קמח לבן/קמח מניטובה .
ההבדל ביניהם הוא חוזק ואלסטיות של הבצק.
אני מכינה את הפיצה שלי בטאבון יחד עם זאת ניתן להכין אותה גם בתנור הביתי והיא טעימה לא פחות (מניסיון)
כמובן שהמתכון מותאם לטאבון ולתנור. לגבי התוספות, תתפרעו זה הכי טעים


המרכיבים:
1 קג קמח ייעודי לפיצה/00/קאפוטו
כף וחצי שמרים יבשים
2 כפות דבש
כף שמן זית
כף מלח
650 מל מים (מי ברז)

לרוטב:
פחית עגבניות קצוצות
כף שמן זית
כפית רסק עגבניות
כפית אורגנו/ בזיליקום טריים או יבשים
2 שיניי שום מגורדות
חצי כפית מלח
מערבבים היטב

תוספות:
גרנה פדנו/מוצרלה/זיתים/עגבניות/ארטישוק/טונה/אריסה וכו׳

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את המרכיבים בסדר הבא: שמרים, דבש, מים, שמן, קמח ומלח.
לשים במשך 10 דק׳ במהירות בינונית.
מתקבל בצק מעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומשמנים גם את הבצק.
מכסים ומתפיחים כשעה ורבע.

מחממים את הרוקבוקס/טאבון ל 350 מעלות
מחממים תנור ל 220-230 מעלות חום סטטי.

מקמחים משטח עבודה בקמח סמולינה/דורום/קמח לבן
מחלקים את הבצק ל 4 כדורים שווים. ( לפיצה דקה לחלק ל 5)
מתפיחים כ 25 דקות.


מקמחים שוב את משטח העבודה ובעזרת הידיים/מערוך פותחים כדור לעיגול רחב.
מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

גרדנה פדנו, מוצרלה, בולגרית ובצל סגול
גרנה פדנו, מוצרלה, טונה, אריסה חריפה, זיתים


מוסיפים רוטב , שכבה דקה שך גרנה פדנו מגורדת דק ומעל גבינות ותוספות שאוהבים ואופים כ 15 דק׳ או עד הזהבת השוליים והגבינות.
במידה ואופים ברוקבוקס/טאבון מעבירים את הפיצה בעזרת מרדה ואופים כ 2 דקות.

16 תגובה

  • לימור
    Posted 19 במאי 2022 11:14 0Likes

    הי ענת מתכון מעולה בצק סוףףףףףף !!!
    לא מחליפה בשום בצק מאז שהתחלתי להכין.
    אני החלפתי את הדבש בסילאן.

    תודה רבה !

  • אתי ריבלין
    Posted 28 במאי 2022 22:53 0Likes

    ענת כל מתכון שלך יוצא מושלם הבצק של הפיצה אליפותתת👌👌👌👌

  • שלומית
    Posted 31 ביולי 2022 20:11 0Likes

    האם יעבוד גם עם קמח לבן רגיל?

  • חלי
    Posted 19 בספטמבר 2022 19:09 0Likes

    ענת יקרה,
    תודה על מתכונים מדויקים וטעימים!
    ניתן להכין עם קמח שמרים?
    אם כן, באיזה אופן?

  • חן בסון
    Posted 10 באוקטובר 2022 19:42 0Likes

    אין ולא יהיו כמו המתכונים שלך !
    עוקבת שרופה שניסתה את רוב המתכונים שלך ולעולם לא התאכזבה !
    תודה עלייךךךךך

  • ‫סופי
    Posted 15 בנובמבר 2022 12:36 0Likes

    היי ענת המקסימה.
    האם הבצק יכול להתאים לפוקאצ’ה?

  • רוית
    Posted 15 בדצמבר 2022 22:15 0Likes

    היי ענת היקרה, מרגע שהכנתי את המתכון הזה לא מחליפה אותו! הוא מושלם!!
    אשמח לעזרתך,במידה ואני רוצה להכין את הבצק 24 שעות לפני שמכינה את הפיצה ולהתפיח את הבצק המקרר מה הכמות שמרים שאני צריכה להשים בבצק?

    • ענת אלישע
      Posted 2 בינואר 2023 13:54 0Likes

      תודה רבה יקירה, ל 24 שעות כף מחוקה של שמרים יבשים תספיק

  • בת אל
    Posted 31 בדצמבר 2022 18:58 0Likes

    כמה זה 650 מל מים בחדפ חם?

  • עדית
    Posted 15 באפריל 2023 10:22 0Likes

    וואו איזה בצק מושלם !
    תודה רבה 😊

כתיבת תגובה