פיש & פיש

אתם בטח תוהים למה פיש & פיש? כי כל העניין במנה הזאת בעיניי הוא הדג! צ’יפס כל אחד יודע להכין, מי מושקע יותר (מטגנים פעמיים) ומי פחות. ת’כלס המנה הזאת תלך עם כל צ’יפס שבא לכם. אמה מה?! הדג הוא האישיו.. תשתמשו בדגים טריים!! אין לכם מושג איזה הבדל שמיים וארץ בטעם ובמרקם. אני הכנתי את המנה הזאת עם מוסר ים טרי ויצא טירוף! יחד עם זאת תוכלו להכין גם מדג קוד/דניס/בורי וכו’ העיקר שיהיו טריים. את המנה הזאת מטגנים ואוכלים במקום! כל העניין זה הציפוי הפריך שמתפצפץ בפה.. ודבר אחרון, מטבל מיונז אריסה, לא לוותר. אחד הטעימים ואגב עם כל מאכל מטוגן..

המרכיבים:
1 קג פילה דג מוסר ים טרי חתוך לקוביות גדולות
מלח ים אטלנטי

לבלילת הטמפורה:
כוס קמח לבן
3/4 כוס קורנפלור
כפית אבקת סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
כפית מלח
כף דבש
250 מל מי סודה קרים (המשקה)/בירה ללא אלכוהול קרה מאוד.

לתערובת הקמח:
1/2 כוס קמח
כף קורנפלור
מלח ופלפל

לטיגון:
שמן עמוק

למטבל מיונז אריסה:
2 כפות מיונז
כפית גדושה אריסה מתוקה/חריפה
כף מיץ לימון
כפית פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה:
מניחים את נתחי הדג על נייר סופג וממליחים במעט מלח ים אטלנטי לחצי שעה.

בקערה מניחים את כל מרכיבי בלילת הטמפורה וטורפים עד מרקם חלק. אמורה להתקבל בלילה במרקם טחינה.

בקערה נוספת מניחים את מרכיבי הקמח ומערבבים.

מניחים בקערה את מרכיבי הרוטב, מערבבים ושומרים במקרר.

מחממים שמן עמוק לטיגון.

מייבשים את נתחי הדג עם נייר סופג.
טובלים כל חתיכה בתערובת הקמח ומנערים שאריות.
מעבירים לקערת בלילת הטמפורה, טובלים היטב ומעבירים לשמן החם.
מטגנים עד הזהבה עמוקה.
מגישים לצד מטבל מיונז אריסה.

ממליצה להניח את הדגים על רשת סינון מיד לאחר הטיגון

Leave a comment