מה לא נאמר על פלאפל, מנה ישראלית, מנת הדגל שהכי מאפיינת את יום העצמאות שלנו, מנת רחוב ועוד.. הכל נכון ומדויק. אין על מנת פלאלפל עמוסה בסלטים, כרוב כבוש, חצילים מטוגנים ועוד המון תוספות שכולן נכנסות בתוך פיתה אחת!! כשהיינו ילדים אמא שלי ז”ל נהגה להכין לנו בבית והיינו מתענגים על כל ביס.. אני מכינה באופן קבוע לילדים ואפילו מגדילה ראש ומכפילה כמויות. חצי מהכמות אני מקפיאה בקופסא אטומה וחצי מכינה במקום. שתי הערות חשובות, פלאפל מכינים אך ורק מחומוס יבש מושרה. אל תנסו לקצר דרך או להיות ספונטניים עם חומוס משימורים או קפוא מהסופר כי התוצאה תהיה מרק פלאפל בתוך השמן ולמי שלא הבין , כדורי הפלאפל יתפרקו לכם בשמן.גם כאן, נשתמש בגרגירי חומוס מזן בולגרי/הדס המיועדים לפלאפל אמיתי.
המרכיבים:
500 גרם גרגירי חומוס יבש מזן בולגרי/הדס
2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
6-8 שיניי שום גדולות
פלפל ירוק חריף ללא גרעינים
חצי צרור פטרוזיליה (אם הצרור קטן אז שלם)
חצי צרור כוסברה (אם הצרור קטן אז שלם)
2 כפות שומשום לבן
כפית אבקת אפייה
כף כמון
מלח
רבע כוס מים
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מניחים את גרגירי החומוס ויוצקים מים עד לכיסוי מלא ועוד 5 ס’מ
משרים את הגרגירים למינימום 12 שעות. (מומלץ להחליף את המים פעם אחת)
טוחנים את כל המרכיבים במטחנת בשר או במעבד מזון
(במקרה של מעבד מזון לחלק את הכמות לשתיים בכדי לא להעמיס)
מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב.
מחממים שמן עמוק לטיגון (180 מעלות)
יוצרים כדורים בעזרת כף ייעודית לפלאפל או 2 כפות ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
מומלץ להפוך את הכדורים פעם אחת במהלך הטיגון.
הערות:
במידה והכדורים התפרקו לכם בשמן משמע העיסה יבשה!!
הוסיפו עוד כ 2 כפות מים, ערבבו וטגנו שוב.
לא לפחד מעיסה רכה, זה הפלאפל הכי טעים.
4 תגובה
יוסף בדש
ענת את ממש אלופה.
תודה רבה על המתכונים.
ד”ש חמה לניסן אחלה של בעל מפרגן כל הזמן.
ענת אלישע
תודה רבה יוסי, אמסור בשמחה
סגלית
אפשר לטחון בנינג’ה??
ענת אלישע
במעבד מזון כן לא בבלנדר