לפסטה הזאת אני קוראת פסטה של יום ראשון שהוא לרוב יום של ניקיונות סדר וארגון..
יום ראשון זה בדרך כלל יום שאני לא מבשלת אלא מחממת את מה שנשאר משבת.
הילדים הפכו את הפסטה הזאת למנהג כמעט קבוע, הכל ביחד, סיר אחד , רבע שעה ויש לכם תוספת חמה וטעימה.
אני די מרוצה מההסדר וככה כולם מרוצים.
המרכיבים:
חבילת פסטה (איזה שאוהבים)
1 בצל בינוני קצוץ
2-3 שיניי שום כתושות
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
4 כפות רסק עגבניות איכותי
כף וחצי פפריקה מתוקה
כפית סילאן
חצי כפית פלפל
כפית מלח (לפי טעם)
חופן עלי בזיליקום טריים
6-7 כפות שמן
2 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים בסיר שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 5 דק’.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/פסטה-ברוטב-עגבניות-שרי-3.jpg)
מוסיפים את השום ואת עגבניות השרי ומטגנים עוד 5 דק’ תוך כדי ערבוב.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/פסטה-5.jpg)
מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/פסטה-בסיר-אחד-1.jpg)
מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומוסיפים את הפסטה.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לבינונית ומכסים את הסיר.
מבשלים כ 12-14 דק’ תוך כדי ערבוב מדי פעם.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/פסטה-בסיר-אחד-2.jpg)
מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים ואוכלים בתאבון.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2021/12/פסטה-בסיר-אחד.jpg)
3 תגובה
סלעית
היי, יש אפשרות להחליף את העגבניות שרי עם משהו אחר ?
ענת אלישע
עגבניות רגילות קצוצות
לימור
אחד הפסטות הכי טעימות שהכנתי!! אלופה תודה
רק שאת הפסטה בישלתי מראש והוספתי לרוטב ממש טעים