פסטה ברוטב בולונז היא הפסטה האהובה על הילדים. פעם בשבוע קבוע! אפילו אריאלי אוכל שזה כשלעצמו בגדר נס.
המתכון הזה הוא יחסית זריז (כשעה) אבל אם יש לכם זמן , תנמיכו את הלהבה ותנו לבשר להתבשל עוד כשעה ואפילו יותר מעבר למתכון.
כך או אחרת מתקבלת מנה סופר טעימה וקלה להכנה.
המרכיבים:
חבילת פסטה (מה שאתם אוהבים)
לרוטב:
800 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 גזר חתוך לקוביות
2 שיניי שום מגורדות
פחית עגבניות קצוצות (שימורים)/4 עגבניות קצוצות במעבד מזון
2 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
1/3 כוס מים
6-7 כפות שמן זית/רגיל
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 2 דקות ומוסיפים גזר שום וסלרי. מטגנים עוד כ 3 דקות.
מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת כף עץ/מזלג מפוררים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה צבע.
מוסיפים עגבניות קצוצות, רסק ותבלינים ומערבבים. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים מינימום שעה.
לקראת סיום הבישול של הבשר מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
מסננים ומעבירים לצלחת. יוצקים רוטב מעל ומוסיפים עשבי תיבול. בתאבון
5 Comments
מור ברדוגו
הי ענת, ניראה מדהים.
נתקעתי בבית בלי רסק. מה יכולה לשים במקום ?
תודה 😉
ענת אלישע
עגבניות מרוסקות
קארין
היי ענת!
נראה מדהים! מה הכמויותשל הפסטה וכל המצרכים לחצי קילו בשר??
ענת אלישע
להפחית בחצי את התבלינים
קארין
היי ענת,
מה הם הכמויות לקילו בשר טחון? כמה צריך להוסיף לכל פריט
נראה נפלא , תודה