פסטה ברוטב טונה ועגבניות

למנה הזאת אני קוראת מנה נגד שביזות יום א’! היא טעימה, היא חריפה והיא מנחמת כל כך. בביס הראשון אתם בטוחים שכבר יום שני.. שימו לב שהפסטה אמורה להיות עם הרבה רוטב כך שאם בא לכם כמות גדולה יותר פשוט תכפילו כמויות.

המרכיבים:
250 גרם פסטה שאוהבים
.
לרוטב:
3 בצלים ירוקים קצוצים
2 שיניי שום מגורדות דק
פלפל חריף פרוס/מתוק
כפית גרידת לימון
כף רסק עגבניות
פחית עגבניות מרוסקות/קצוצות דק
2 קופסאות טונה בשמן מסוננות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
כפית מחוקה מלח (או לפי טעם אישי)
1/4 צרור כוסברה קצוץ דק
6 כפות שמן זית
.
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ובמקביל מכינים את הרוטב.
מחממים שמן בסיר ומוסיפים בצל ירוק, פרוסות פלפל חריף/מתוק, שום וגרידת לימון.
מטגנים כ 2 דק’ ומוסיפים לסיר תבלינים ורסק עגבניות.
מערבבים היטב ולאחר כדקה מוסיפים עגבניות מרוסקות.
מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים לסיר חצי כוס ממי בישול הפסטה ואת הטונה המסוננת.
לאחר רתיחה של הרוטב, מוסיפים את הפסטה לסיר, מביאים לרתיחה שוב ומוסיפים כוסברה קצוצה.
בתאבון.

כתיבת תגובה