פסטה ברוטב עגבניות שרי

פסטה ברוטב עגבניות שרי היא אחת הטעימות! הרוטב שמתקבל הוא סמיך ועסיסי והפסטה נטמעת בתוכו בצורה מושלמת.
שנים שאני מכינה לילדים את הרוטב הזה וכל פעם עם סוג פסטה אחר.. מדי פעם אני מוסיפה פלפל צ’ילי חריף אבל סגור. מי שאוהב חריף מוסיף אותו לצלחת. בכל מקרה, אל תוותרו על הבזיליקום, אין לכם מושג איזה שדרוג.

מצרכים:
חבילת פסטה איזה שאוהבים (500 גרם)
400 גרם עגבניות שרי חצויות
1 בצל בינוני קצוץ
4 שיניי שום פרוסות דק
6-8 עלי בזיליקום טריים
1-2 פלפל צ’ילי טרי (לא חובה מוסיף המון

תיבול:
3 כפות רסק עגבניות איכותי (ריכוז גבוהה)
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית סוכר
1/2 כפית פלפל לבן
2.5 כוסות מים רותחים
מצקת מי בישול הפסטה
כפית מלח (לפי טעם אישי)
שליש כוס שמן

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ובמקביל מכינים את הרוטב.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ ושום.
מטגנים כ 5 דקות תוך כדי ערבוב
מוסיפים את חצאי עגבניות השרי והפלפלים וממשיכים לטגן עוד כ 5-6 דקות. מקפידים לערבב מידי פעם.

מוסיפים את כל התבלינים ורסק העגבניות, מערבבים היטב במשך כחצי דקה ומוסיפים את המים.

מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור כ 10 דקות.
מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.

מפזרים כמה עלי בזיליקום טרי וזוללים בתאבון.

מומלץ להגיש לצד שניצל ביתי

השניצל שלי:
1 ק”ג שניצל פרוס דק

למשרה:
2 ביצים
כף חרדל
כפית מיץ לימון סחוט טרי
מלח

לציפוי:
פירורי לחם/פנקו בתוספת שומשום

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את מרכיבי המשרה ומכניסים את השניצלים.
מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד.
מכניסים למקרר למינימום חצי שעה (מומלץ שעתיים).
מצפים בפירורי לחם ומטגנים עד הזהבה.
מניחים על רשת צינון ובתאבון

כתיבת תגובה