פסטה שמנת פטריות

לא משנה כמה אני אבשל לפני החג במוצאי כיפור יש לילדים חשקים שהם פינטזו עליהם כל הצום! אגב, אחרי הצום יש מן נפילת מתח , לוקח לגוף זמן להניע ומניסיון השנים הבנתי שהכי טוב זה לעזור לגוף להתרומם ולאותת לו שיגרה, הוא מיד מתרצה!
מקווה שעבר עליכם צום קל ומועיל, גמר חתימה טובה ולשנה הבאה בירושלים

המרכיבים:
500 גר פסטה (איזה שאוהבים)
500 מל שמנת לבישול
60 מל יין לבן
50 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
2 סלסלות פטריות שמפניון טריות
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום מגורדת
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
50 גרם גבינת פרמז׳ן מגוררת

אופן ההכנה:
בסיר רחב מניחים שמן זית וחמאה, מחכים עד המסה של החמאה.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ 2 דקות. מוסיפים את שן השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים גם אותן עד הזהבה קלה. מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.מוסיפים את היין , מערבבים ומחכים כדקה שתיים.

בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
מוסיפים לפטריות שמנת לבישול ומצקת ממי בישול הפסטה, מכסים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים עוד כדקה שתיים ומוסיפים פרמז׳ן בנדיבות!
בתאבון!!!

סרטון הכנה מחכה לכם למטה:

4 Comments

Leave a comment