סיר חגיגי במיוחד לחג הפסח וראש השנה ולמען האמת זה סיר לכל השנה.. מילאתי את הפרגיות בכל טוב ושילוב הטעמים יצא לא פחות ממושלם. כוסברה סילאן וערמונים זה שילוב מנצח. עכשיו תוסיפו נתח פרגיות שמנמן וקיבלתם מתכון מנצח.
שימו לב, אני ביקשתי מהקצה שיכין לי את סטייק הפרגית משוק וירך ולמה? כי הרבה יותר נח למלא נתח שהוא גדול מבלי להשתמש בחוט/קיסם לסגירה ובנוסף, מתקבלת מנה גדולה שניתן לפרוס ולצקת מעל רוטב בהגשה.. פשוט ממלאים, מגלגלים ומניחים בסיר כשהסגירה כלפי מטה. במידה ואין אפשרות ניתן להשתמש בנתח פרגית רגיל אבל תשתדלו שיהיה עם העור בכדי לשמור על העסיסיות של המנה.

המרכיבים:
6-8 נתחי פרגית עם העור (ממליצה על שוק וירך)

לרוטב:
5 בצלים גדולים פרוסים
4 שיני שום פרוסות
4 כפות סילאן 100% טבעי קליית גת
כף שטוחה מלח (לפי טעם)
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
5-6 כפות שמן זית/אחר
כוס מים רותחים

למילוי:
כוס אורז בסמטי/אחר
רבע צרור כוסברה קצוץ
חצי כוס צימוקים
שקית ערמונים קלופים קליית גת
כפית מלאה תבלין גריל עוף
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
2 כפות סילאן טבעי קליית גת
2 כפות שמן זית

בשיתוף מסחרי עם קליית גת

אופן ההכנה:
בסיר רחב מניחים את כל מרכיבי הרוטב למעט המים.
מבשלים על להבה גבוהה כ 15 דקות תוך כדי ערבוב (זהירות לא לשרוף)
מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים ומנמיכים להבה.
מבשלים כ חצי שעה עם מכסה סגור ולהבה נמוכה.

יוצקים ליטר מים לסיר עם מעט מלח ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את האורז ומבשלים כמעט עד שמוכן.
מסננים ומעבירים לקערה.
מוסיפים אל האורז את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים.

מניחים מתערובת האורז בקצה הפרגית ומגלגלים בצורה הדוקה.
מניחים את הפרגיות הממולאות בסיר עם הבצלים ויוצקים מעליהם מהרוטב.
מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לשעה.
מסירים את הניירות וצולים עוד כחצי שעה או עד הזהבה עמוקה.
לפני ההגשה מוסיפים כוסברה קצוצה בנדיבות.

הערות למתכון:
אם נתח הפרגית קטן ממליצה לסגור עם קיסם ולהניח בסיר כשהסגירה כלפי מטה.

Leave a comment