נו בסדר, נקניקיות זה לא בריא! אבל זה טעים, יותר מדי טעים!!
אז פעם באף פעם מותר , לנפש ..
לא, עכשיו ברצינות, אריאלי מכור לנקניקיות ואני מקפידה להכין לו אחת לשבועיים ואפילו יותר
יתרה מכך, גם הגדולים אוהבים ולמען האמת גם אני!
כשהילדים היו קטנים והיתה פחות מודעות אז הכנתי הרבה יותר ואם כבר נקניקיות אז עם פתיתים יחד באותו הסיר
בכל פעם שחזרו מהגן וקלטו שזאת המנה שאוכלים התחילו לקפוץ מאושר, עד היום זה כך..
אין מה לעשות, מדי פעם מותר להגמיש את החוקים אחרי הכל הם ילדים.
בסוף המתכון יחכה לכם סרטון הכנה..
המרכיבים:
10 נקניקיות חתוכות למקטעים
שקית פתיתים (מה שאתם אוהבים)
בצל בינוני קצוץ
כך גדושה רסק עגבניות
כפית שטוחה פפריקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל
מלח, לפי טעם
6-7 כפות שמן
מים רותחים לכיסוי
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ
מטגנים כ 5 דקות תוך כדי ערבוב
מוסיפים את הפתיתים ומטגנים אותם היטב עם הבצל במשך כ 7 דקות
(מקפידים לערבב)
מוסיפים תבלינים ומערבבים.
מוסיפים את הנקניקיות ומערבבים במשך כדקה וחצי.
מוסיפים מים רותחים עד כסוי של הפתיתים. מכסים ומנמיכים להבה.
מבשלים כ 12 דקות. ממליצה לערבב בין לבין.
מגישים לצד סלט מרענן.
הערות למתכון:
שלב טיגון הפתיתים הוא הכרחי, אל תקצרו את השלב הזה.
אין צורך באבקת מרק עוף אבל מי שלא רגיל לטעם, זה יחסר לו
הוסיפו למתכון כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסדיום.
9 Comments
הילה
אפשר להחליף את הפתיתים בספגטי? אם כן מה השינוי?
ענת אלישע
כן אפשר ואותו המתכון בדיוק רק להוסיף מים לפי הצורך
ליאת
האם לבשל את הנקניקיות חצי בישול לפני הכנסתם עם הפתיתים?
ענת אלישע
אפשרי אבל אין צורך
מור
היי
אפשר לשים נקניקיות חריפות (מרגז) ?
ענת אלישע
בהחלט
אוליה
באיזה סוג נקניקיות את משתמשת?
ענת אלישע
של טירת צבי, אריזה גדולה בשקית
לבנת
הכנתי עכשיו ואיזה ביס טעים!