צ’יפס מתנפח

צ’יפס מתנפח הוא זיכרון ילדות מובהק!! אני חושבת שהיינו קונים פלאפל בשביל הצ’יפס המתנפח!
הוא קל להכנה, ממרכיבים הכי בסיסייים שיש בכל בית. רק בחייאת, אם אתם מכינים אז לכו על כל החבילה.
יש לכם מתכון לפאלפל הורס כאן באתר, פיתות, צ’יפס מתנפח, טחינה עמבה חריף ויאללה באלגן..
רק הערה קטנה, אני הכנתי אותו בגרסה הטבעית יחד עם זאת תוכלו להוסיף איזה תבלינים שאתם אוהבים לבלילה, גריל עוף, תבלין לשווארמה וכו’
ממליצה לפרוס את תפוחי האדמה במנדולינה לפרוסות דקות או בעזרת סכין חדה.

המרכיבים:
3 תפוחי אדמה בינויים קלופים

לבלילה:
3/4 כוס קמח
שקית אבקת אפייה
ביצה L
רבע כפית כורכום
כפית שטוחה מלח (לפי טעם)
1/2 כוס בירה לבנה קרה/מי סודה קרים/מים קרים מאוד

שמן לטיגון עמוק


אופן ההכנה:

פורסים את תפוחי האדמה במנדולינה לפרוסות דקות

בקערה מניחים את מרכיבי הבלילה וטורפים היטב למרקם טחינה.
מחממים שמן בסיר עמוק.
שימו לב שהשמן לא יהיה חם מדי אחרת הצ’יפס יישרף מבחוץ!
מגישים לצד מטבל שאוהבים או בתוך פיתה עם פלאפל.

ממליצה להניח על רשת צינון בכדי לשמור על המרקם

לסרטון ההכנה:



כתיבת תגובה