לפני כל חג גדול יש ביקוש למתכונים חדשים וכמה שיותר.
יש לי מן מנהג שאימצתי לעצמי בשלוש השנים האחרונות. אני מכינה סיר שמתאים לכל כיס!
לא לכולם יש את האפשרות לקנות בשר ולהכין תבשילים מיוחדים ובמיוחד בשביל אלה אני נוהגת להכין תבשילים שהעלות שלהם מינימלית.
והכי חשוב, אני מקפידה שהתבשיל יהיה טעים מיוחד וחגיגי. כולם שווים בעיניי.
המרכיבים:
3-4 כרעיים מחולקות (שוקיים וירכיים)
4 בצלים גדולים פרוסים
פלפל אדום גדול פרוס לרצועות
2 סלסלות פטריות (אפשר גם משימורים)
שקית ערמונים בוואקום
ראש שום ירוק (אפשרי שום רגיל)
2 גבעולי סלרי קצוצים
1/2 כוס סילאן טבעי
4 כפות טריאקי
2 כפות רוטב סויה
כפית פלפל גרוס
מלח לפי טעם
6-7 כפות שמן זית (רגיל)
אופן ההכנה:
בסיר מותאם לתנור מחממים שמן ומניחים את חלקי העוף.
צורבים היטב משני הצדדים ומעבירים לצלחת.
מניחים את הבצל ורצועות הפלפל ומטגנים כ 10 דק’ על להבה גבוהה.
מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים היטב.
לאחר כ 5 דק’ מוסיפים את התיבול, מערבבים ומחזירים את נתחי העוף.
מוסיפים כוס מים רותחים ומכסים בנייר אפייה ורדיד אלומניום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות חום סטטי.
לאחר כשעה מסירים את הניירות וצולים עוד כ 25 דק’ או עד הזהבה.
הערות למתכון:
ניתן לבשל על הגז במקום בתנור.
מנמיכים להבה ומכסים את הסיר .
מבשלים כשעה ועשרים.