צלי עוף עם פטריות

צלי עוף עם פטריות הוא אחד המכונים היותר קלים להכנה אמה מה? הטעמים שמתקבלים כתוצאה מהבישול הארוך יחסית לעוף הם לא פחות ממטורפים. הילדים שלי מאוד אוהבים שאני מכינה להם את הסיר הזה לרוב בימי שישי.. סיר אורז בצד ואתם מסודרים.
עוד סיר שגדלתי עליו מבית הוריי ז”ל. כל פעם אני משחקת עם המרכיבים של המתכון אבל הבסיס נשאר. הרבה בצל, עוף ובישול ארוך שמשאיר בסופו של דבר טעמים מאוד מיוחדים.
בא לכם להוסיף ערמונים/תפוחי אדמה, תוסיפו. בא לכם רק בצל וצימוקים או שבלי צימוקים בכלל לכו על זה. הכל זורם. הבחירה שלכם.

המרכיבים ל 6 סועדים:
6 מנות עוף לבחירתכם (כרעיים/שוקיים/ירכיים)
4 בצלים גדולים פרוסים
1/2 כוס צימוקים בהירים (לא חובה, מוסיף המון)
2 סלסלות פטריות (שמפניון/מיני פורטובלה)
שקית ערמונים בוואקום/ תפוחי אדמה

תבלינים:
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית קינמון
כפית שטוחה פלפל
כפית מלח (לפי טעם אישי)
6-7 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את נתחי העוף. צורבים צריבה עמוקה מאוד משני הצדדים.
במידה ומוסיפים תפוחי אדמה אז זה השלב להכניס גם אותם לסיר ולטגן יחד עם העוף.
מוסיפים את הבצל הפרוס והצימוקים (אם מוסיפים) וגם את התבלינים.
מערבבים היטב.
חותכים את הפטריות לרבעים/פרוסות עבות ומוסיפים אותן לסיר.
במידה ומוסיפים ערמונים, הוסיפו גם אותם.


מנמיכים להבה למינימום ומכסים את הסיר.
מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומכניסים את הסיר ללא מכסה רק ל 10 דקות.
השלב הזה הוא לא הכרחי אבל מוסיף המון.


הערות למתכון:
שימו לב אין תוספת של מים במתכון! ולמה? כי אין צורך.
ברגע שתנמיכו את הלהבה הפטריות והבצל יוציאו נוזלים משלהם.

26 Comments

  • רוית
    Posted 29 בינואר 2022 19:44 0Likes

    וואו!!! הכנתי את זה לשבת וזה היה טעים בטירוף!!!!
    תודה רבה על המתכון!!

  • רוני
    Posted 1 במאי 2022 21:09 0Likes

    היי אפשר להכין גם עם סטייק פרגית? (ללא עור)

  • עטרי
    Posted 28 במאי 2022 22:41 0Likes

    וואו! ענת! זה אחד ממתכוני העוף הכי טעימים שאכלתי, אם לא ה-הכי טעים מביניהם!
    הכנתי את זה לשבת ובישלתי לידו אורז בסמטי. את לא מבינה (בעצם את כן… D; ) כמה טעים זה יצא! כל מי שאכל, לא נשאר אדיש והחמיא.

    תודה רבה!!!

    • ענת אלישע
      Posted 2 ביוני 2022 9:28 0Likes

      אני הכי שמחה לשמוע, לבריאות!

      • ויקטוריה
        Posted 8 באוגוסט 2022 11:01 0Likes

        היי ענת,
        האם ניתן להכין למשל בחמישי בערב, ואז לשישי לחמם בתנור? או עדיף חימום על הגז?

  • שובל
    Posted 8 ביולי 2022 2:52 0Likes

    עשיתי ויצא מעולה!
    האם ניתן להוסיף באיזה שהוא שלב תפוחי אדמה?
    אלרגיה לערמונים… מנסה לחפש משהו שיתן גוף..

  • דורית
    Posted 17 ביולי 2022 8:04 0Likes

    ענת יקרה,
    הכנתי את המתכון ויצא מדהים!!!!! גם הגדולים וגם הקטנים התלקקו על זה…. לא נשאר כלום.
    המתכונים שלך כ”כ טובים….. ממש נוסטלגיה של מטבח מרוקאי….
    תבורכי כל הכל!!!

  • מירב
    Posted 12 בנובמבר 2022 18:54 0Likes

    נראה מושלם
    האם אפשר להוסיף אורז ולשים בתנור ? אם כן כמה מים ? תודה

  • אורית
    Posted 1 בדצמבר 2022 11:34 0Likes

    היי ענת
    האם אפשר לוותר על הקינמון (בעלי ממש לא אוהב) ומה אפשר לשים במקום?
    תודה

    • ענת אלישע
      Posted 4 בדצמבר 2022 19:35 0Likes

      פשוט להסיר אותו מהמתכון למרות שלא נשאר טעם של קינמון רק ארומה

  • ליאת
    Posted 2 בדצמבר 2022 14:38 0Likes

    הכנתי לשישי הקודם ופשוט עפו על המנה! טעים ברמות! הכנתי היום שוב לאור הביקוש!
    מתכון מעולה!!!

  • שרון
    Posted 8 בדצמבר 2022 19:40 0Likes

    האם אפשר להוסיף קצת סויה להעמקת הטעמים או שלא מתאים פה?

    • ענת אלישע
      Posted 12 בינואר 2023 12:12 0Likes

      אפשרי אבל הטעמים שמתקבלים מאוד עמוקים כך שאין צורך

  • ציפי
    Posted 14 בינואר 2023 9:46 0Likes

    נהנית מאוד לעקוב אחרי המתכונים שאת מעלה
    אוהבת שהכל אצלך קל להכנה ויוצא טעים
    תודה על המתכון של צלי הפטריות אני שומרת לי כי חייבת חייבת להכין אחרי שאקנה ערמונים 🙂 ואני בטוחה שייצא נהדר

  • יהודית
    Posted 20 בפברואר 2023 11:34 0Likes

    היי ענת, לא היה לי בכלל רוטב משום מה…
    הקצת רוטב שהיה גם נשבר (נפרד מהשמן) . מה עשיתי לא נכון?

    • ענת אלישע
      Posted 11 במרץ 2023 13:07 0Likes

      ראשית לעבוד על להבה נמוכה ושנית זה יכול להיות בגלל הסיר. ממליצה בחום להצטייד בסירים עם תחתית עבה לפיזור מחום אחיד

  • שיר
    Posted 17 במרץ 2023 15:33 0Likes

    האם ניתן להשתמש בשזיפים במקום צימוקים?

  • מירי
    Posted 1 באפריל 2024 11:22 0Likes

    הכנתי את העוף יצא מדהים אבל לא יצא לי חום כמו בתמונה למרות הטיגון המקדים של העוף והעברה לתנור לאחר הבישול אשמח לתגובה

  • צביה
    Posted 20 באפריל 2024 16:01 0Likes

    המתכון נראה נפלא ומתכננת להכינו לליל הסדר. האם ניתן להכין בתבנית בתנור? לא בטוחה שאספיק להצטייד בסיר מתאים לפסח 🙂

Leave a comment