צלי עוף עם פטריות הוא אחד המכונים היותר קלים להכנה אמה מה? הטעמים שמתקבלים כתוצאה מהבישול הארוך יחסית לעוף הם לא פחות ממטורפים. הילדים שלי מאוד אוהבים שאני מכינה להם את הסיר הזה לרוב בימי שישי.. סיר אורז בצד ואתם מסודרים.
עוד סיר שגדלתי עליו מבית הוריי ז”ל. כל פעם אני משחקת עם המרכיבים של המתכון אבל הבסיס נשאר. הרבה בצל, עוף ובישול ארוך שמשאיר בסופו של דבר טעמים מאוד מיוחדים.
בא לכם להוסיף ערמונים/תפוחי אדמה, תוסיפו. בא לכם רק בצל וצימוקים או שבלי צימוקים בכלל לכו על זה. הכל זורם. הבחירה שלכם.
המרכיבים ל 6 סועדים:
6 מנות עוף לבחירתכם (כרעיים/שוקיים/ירכיים)
4 בצלים גדולים פרוסים
1/2 כוס צימוקים בהירים (לא חובה, מוסיף המון)
2 סלסלות פטריות (שמפניון/מיני פורטובלה)
שקית ערמונים בוואקום/ תפוחי אדמה
תבלינים:
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית קינמון
כפית שטוחה פלפל
כפית מלח (לפי טעם אישי)
6-7 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את נתחי העוף. צורבים צריבה עמוקה מאוד משני הצדדים.
במידה ומוסיפים תפוחי אדמה אז זה השלב להכניס גם אותם לסיר ולטגן יחד עם העוף.
מוסיפים את הבצל הפרוס והצימוקים (אם מוסיפים) וגם את התבלינים.
מערבבים היטב.
חותכים את הפטריות לרבעים/פרוסות עבות ומוסיפים אותן לסיר.
במידה ומוסיפים ערמונים, הוסיפו גם אותם.
מנמיכים להבה למינימום ומכסים את הסיר.
מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומכניסים את הסיר ללא מכסה רק ל 10 דקות.
השלב הזה הוא לא הכרחי אבל מוסיף המון.
הערות למתכון:
שימו לב אין תוספת של מים במתכון! ולמה? כי אין צורך.
ברגע שתנמיכו את הלהבה הפטריות והבצל יוציאו נוזלים משלהם.
26 Comments
רוית
וואו!!! הכנתי את זה לשבת וזה היה טעים בטירוף!!!!
תודה רבה על המתכון!!
רוני
היי אפשר להכין גם עם סטייק פרגית? (ללא עור)
ענת אלישע
בהחלט
מאיה
אפשר לעשות גם עם בשר שריר במקום עוף?
ענת אלישע
אפשר רק שזמן הבישול משתנה ומתארך
עטרי
וואו! ענת! זה אחד ממתכוני העוף הכי טעימים שאכלתי, אם לא ה-הכי טעים מביניהם!
הכנתי את זה לשבת ובישלתי לידו אורז בסמטי. את לא מבינה (בעצם את כן… D; ) כמה טעים זה יצא! כל מי שאכל, לא נשאר אדיש והחמיא.
תודה רבה!!!
ענת אלישע
אני הכי שמחה לשמוע, לבריאות!
ויקטוריה
היי ענת,
האם ניתן להכין למשל בחמישי בערב, ואז לשישי לחמם בתנור? או עדיף חימום על הגז?
ענת אלישע
לחמם בתנור בכיף, אפילו התבשיל יותר טעים
שובל
עשיתי ויצא מעולה!
האם ניתן להוסיף באיזה שהוא שלב תפוחי אדמה?
אלרגיה לערמונים… מנסה לחפש משהו שיתן גוף..
ענת אלישע
בהחלט, כבר בהתחלה
דורית
ענת יקרה,
הכנתי את המתכון ויצא מדהים!!!!! גם הגדולים וגם הקטנים התלקקו על זה…. לא נשאר כלום.
המתכונים שלך כ”כ טובים….. ממש נוסטלגיה של מטבח מרוקאי….
תבורכי כל הכל!!!
מירב
נראה מושלם
האם אפשר להוסיף אורז ולשים בתנור ? אם כן כמה מים ? תודה
ענת אלישע
זה תלוי בכמות האורז.
אורית
היי ענת
האם אפשר לוותר על הקינמון (בעלי ממש לא אוהב) ומה אפשר לשים במקום?
תודה
ענת אלישע
פשוט להסיר אותו מהמתכון למרות שלא נשאר טעם של קינמון רק ארומה
ליאת
הכנתי לשישי הקודם ופשוט עפו על המנה! טעים ברמות! הכנתי היום שוב לאור הביקוש!
מתכון מעולה!!!
שרון
האם אפשר להוסיף קצת סויה להעמקת הטעמים או שלא מתאים פה?
ענת אלישע
אפשרי אבל הטעמים שמתקבלים מאוד עמוקים כך שאין צורך
ציפי
נהנית מאוד לעקוב אחרי המתכונים שאת מעלה
אוהבת שהכל אצלך קל להכנה ויוצא טעים
תודה על המתכון של צלי הפטריות אני שומרת לי כי חייבת חייבת להכין אחרי שאקנה ערמונים 🙂 ואני בטוחה שייצא נהדר
יהודית
היי ענת, לא היה לי בכלל רוטב משום מה…
הקצת רוטב שהיה גם נשבר (נפרד מהשמן) . מה עשיתי לא נכון?
ענת אלישע
ראשית לעבוד על להבה נמוכה ושנית זה יכול להיות בגלל הסיר. ממליצה בחום להצטייד בסירים עם תחתית עבה לפיזור מחום אחיד
שיר
האם ניתן להשתמש בשזיפים במקום צימוקים?
מירי
הכנתי את העוף יצא מדהים אבל לא יצא לי חום כמו בתמונה למרות הטיגון המקדים של העוף והעברה לתנור לאחר הבישול אשמח לתגובה
ענת אלישע
לא לפחד לצרוב את הבצל ממש על גבול השרוף
צביה
המתכון נראה נפלא ומתכננת להכינו לליל הסדר. האם ניתן להכין בתבנית בתנור? לא בטוחה שאספיק להצטייד בסיר מתאים לפסח 🙂