צלעות תירס בתנור

את הנשנוש הזה אני מכינה לא מעט לילדים ובעיקר כנשנוש מול הטלוויזיה או בארוחות חלביות. בעבר הייתי מבשלת מעט את התירס בשלב הראשון ולאט לאט הבנתי שזה שלב מיותר. נכון, קצת קשה לחתוך את התירס כשהוא טרי אבל לא משהו שכמה דפיקות על הסכין עם פטיש שניצלים לא יפתור. הן טעימות בקטע אחר!! שיצוב הטעמים מאוד מזכיר את הטעמים של מכסיקו..

המרכיבים:
4-5 קלחי תירס
1/3 כוס שמן זית או 100 גרם חמאה מומסת
כף מלאה תערובת תיבול לתפוחי אדמה
כפית פלפל צ׳ילי גרוס
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית שום גבישי
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)

לתיבול סופי:
חצי לימון גדול
חופן פטרוזיליה קצוץ
פרמז׳ן מגוררת

למטבל שמנת:
גביע שמנת חמוצה 27% שומן
2 כפות גבינה לבנה 9%
2 בצלים ירוקים קצוצים
חצי כפית שום גבישי
רבע כפית מלח

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי
.
בעזרת סכין חדה חוצים את התירס לאורכו לשניים.
את החצאים שמתקבלים חוצים לרבעים.
.
בקערה גדולה מערבבים תערובת תפוחי אדמה, צ׳ילי גרוס, שום גבישי , מלח ושמן זית.
מוסיפים לקערה את רבעי התירס שחתכנו ומערבבים בזהירות.
.
מסדרים את צלעות התירס על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל 25 דקות בערך או עד הזהבה קלה.
.
מסדרים את הצלעות בצלחת הגשה, סוחטים מעליהן את הלימון, מפזרים פטרוזיליה ופרמז׳ן.
.
מערבבים את כל מרכיבי המטבל ומגישים לצד הצלעות.

פרסום בשיתוף תבליני מימון

Leave a comment