קדירת בשר וירקות

בשישי האחרון נכנסתי למטבח בלי שמץ של מושג מה אני הולכת לבשל לילדים לשבת. הוצאתי את הבשר מהמקרר והתחלתי לשדך לו כל מה שראיתי לנכון. אני אוהבת כל כך את כל התבשילים הספונטניים האלה כי בסופו של דבר הם הכי טעימים. כמובן שזה שבישלתי בסיר יציקה רק הוסיף לחגיגה אבל זה לא חובה. גם בסיר מותאם לתנור התוצאה תהיה מופלאה לא פחות.

המרכיבים :
1.5 קג אונטריב חתוך לקוביות (אפשר כל בשר לבישול ארוך, בשר צלי/שריר/אסאדו, צלעות וכו’)
דלורית גדולה קלופה ונקייה מגרעינים חתוכה לקוביות גדולות
4-5 יח’ מיני בטטה
2-3 יח’ פלפל שושקה חתוכה למקטעים
2 כוסות גרגירי חומוס מושרה (אפשר משימורים/קפואים)
ראש שום חצוי לשניים
4-5 כפות שמן זית/אחר

תבלינים:
כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מחוקה כמון
כפית מלח ים אטלנטי (לפי טעם)

אופן ההכנה:
מחממים בסיר מותאם לתנור את השמן ומניחים את קוביות הבשר.
מתבלים במעט מלח ופלפל וצורבים אותם עד הזהבה עמוקה ומוציאים לצלחת.

מניחים את כל הירקות, גרגירי החומוס ומחזירים את הבשר.
מוסיפים תבלינים ואת השום.

יוצקים 2 כוסות מים רותחים ומבאים לרתיחה.
מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מכסים את הסיר ומכניסים לתנור ל 3-3.5 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.
מפזרים כוסברה קצוצה מעל התבשיל ומגישים.

כתיבת תגובה