כמה ביקשתם ממני קובה בורגול?! והאמת בצדק, זאת הקובה בהא הידיעה. כשחמותי מכינה זאת חגיגה אמיתית!! מגדול עד קטן מכורים אליה. סוף סוף מצאתי זמן להכין לכם וזה היה לי ברור שאני מעלה לכם סרטון כי חובה מראה עיניים בקובה. לגבי המילוי, תרגישו חופשי להוסיף צימוקים וצנוברים זה מקפיץ את הקובה בכמה דרגות!!! אני לא הוספתי בגלל אריאלי ובאופן כללי זה המתכון הבסיסי. זהו, חפרתי, הנה המתכון
המרכיבים למעטפת:
500 גרם בורגול דק (גרישה)
1.5 ליטר מים להשריה
כוס קמח (ח. פעמי חם)
כוס סולת (ח. פעמי חם)
1/3 כוס שמן
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
המרכיבים למילוי:
700 גרם בשר בקר טחון
5 בצלים גדולים קצוצים
מלח, פלפל, כף מלאה בהרט, רבע כפית הל, חצי כפית כמון.
4-5 כפות שמן
שמן עמוק לטיגון
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול במים (מי ברז) במשך 35-40 דקות. מסננים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי המעטפת ולשים היטב לבצק נעים ונוח. במידה והוא קשה מוסיפים 2-3 כפות מים, לא יותר!!! מכסים בניילון נצמד ושמים למנוחה של 45 דקות.
בינתיים מכינים את המילוי:
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצלים הקצוצים. מטגנים עד הזהבה עמוקה. מוסיפים את הבשר ובעזרת מזלג מפוררים אותו. מוסיפים תבלינים ומטגנים עוד כחמש דקות. (במידה ויש נוזלים בסיר מחכים עד שהם יצטמצמו)
מצננים..
מרכיבים את הקובות:
עובדים קבוע עם ידיים רטובות.
לוקחים מעט מהבצק ויוצרים עיגול. בעזרת האגודל יוצרים חור באמצע ומרחיבים אותו בעדינות (ראו סרטון) ממלאים במילוי הבשר (תהיו נדיבים) וסוגרים ומהדקים. מניחים על נייר אפיה נרי. ממשיכים כך עם השאר.
מחממים שמן עמוק ומטגנים את הקובות עד הזהבה. מומלץ להגיש לצד עמבה וטחינה
סרטון הכנה מחכה לכם למטה:
11 Comments
ים
היי ענת:)
האם ניתן להכין כמות גדולה ולהקפיא והאם אפשרי לאפות? ❤️
ענת אלישע
בהחלט
שירן יוסף
היי ענת
אפשר לעשות את המכון הזה אבל ללא הסולת ?
ענת אלישע
אעלה לכם מתכון בלי סולת, כל ההרכב משתנה..
רונית
האם אפשר להכין את הבצק לילה קודם.
להשאיר לילה במקרר ולמחרת להכין את הקובות?
ענת אלישע
אפשרי רק לכסות היטב בכד שהבצק לא יתייבש
ענת
האם ניתן לאפות? אם כן איזה טרמפ וכמה זמן?
מירב
האם בורגול רגיל שלא כתוב דק אפשרי ? לא הצלחתי למצוא גרישה
ענת אלישע
לצערי לא חייב בורגול דק והוא נמכר בכל הסופרים
שמחה
היי ענת יקרה. אפשר להכין את המעטםת גם לקובות לא מטוגנות? קובה סלק/במיה וכו…
ענת אלישע
פחות מומלץ יקירה בגלל סוג הבורגול