החורף בפתח ומביא איתו חשק לאוכל חם ומנחם. תגידו לי אתם, יש יותר מנחם מסיר ממולאים?!
למנה הזאת אתם הולכים להתמכר! לא יודעת מהיכן להתחיל אפילו, אם מהטעם המופלא או ממרקם הקציצות.. כך או אחרת מדובר במנה טעימה וחגיגית. תעקבו אחרי השלבים, מפרטת לכם לפרטי פרטים.. רק דבר אחד חשוב, תשתדלו לעבוד עם קישואים קצרים ושמנמנים, יש כאלה בשפע בשווקים עכשיו.
המרכיבים למילוי:
7 יח’ קישואים שטופים היטב בקליפתם.
500 גרם בשר בקר טחון (צלעות/צוואר או שילוב של שניהם)
בצל גדול קצוץ
חצי צרור פטרוזליה קצוץ
3 כפות פירורי לחם
חצי מכמות תוכן הקישואים (פירוט באופן ההכנה)
כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מחוקה כורכום
כף שמן זית
המרכיבים לרוטב:
2 בצלים גדולים קצוצים
כוס עגבניות שרי חצויות
2 שיניי שום פרוסות
פלפל ירוק חריף קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים
רבע צרור כוסברה קצוץ
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית שטוחה פלפל שחור/חצי כפית לבן
כפית מחוקה ראס אל חנות
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
חצי לימון סחוט
6-7 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים.
אופן ההכנה:
מתחילים מהרוטב:
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 12 דק’.
מוסיפים את הפלפלים עגבניות השרי והשום ומטגנים עוד 5-6 דק’.
מוסיפים את הפלפל הירוק והירק , מערבבים ומוסיפים את התבלינים.
לאחר כ 2 דק’ מוסיפים את הלימון הסחוט והמים ומבשלים עם מכסה סגור על להבה נמוכה עד שמסיימים למלא את הקישואים.
ממלאים את הקישואים:
חותכים את קצוות הקישואים וחוצים אותם לשניים.
בעזרת כפית מרוקנים את תוכן הקישואים.
חצי מתוכן הקישואים מוסיפים לקערת הבשר ואת החצי הנוסף מוסיפים לסיר, מערבבים וממשיכים לבשל.
בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב.
ממלאים את הקישואים בתערובת הבשר.
מכניסים את הקישואים הממולאים לסיר הרוטב.
בעזרת כף יוצקים מהרוטב על הקישואים.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כשעה.
3 תגובה
חדוה
תבשיל הקישואים נראה נהדר אכין לארוחת שישי, תודה
דינה
אלופה ❤️❤️❤️❤️
נופר
אמאל’ה איזה תשביל מושלם. בישלתי לשבת ויצא נדיר. תודה רבה לך.