אין שבועות בלי קיש כזה או אחר.. כל אחד לפי טעמו. אין יותר מדי שינויים בין אחד לשני למעט סוג הירק שמבשלים והטיפול השונה בו.
יש לכם מתכון סופר טעים כאן באתר, של קיש פטריות. הבסיס לתחתית הוא אותו בסיס רק המלית שונה מעט. המתכון קל ופשוט רק הערה קטנה. במידה ורוצים להמיר את השמנת המתוקה לשמנת דלת אחוזי שומן או שמנת לבישול, הוסיפו 2 כפות קמח לבלילה.
ובנימה אישית, שנים שנרתעתי מבצק פריך בגלל חוויה שלילית אחת! עם הזמן הבנתי שזה באמת כלום ושום דבר. מדדתי לכם כמויות במדויק בכדי שהחוויה שלכם תהיה חיובית וגם אם הבצק נקרע, לא קרה כלום, תדביקו טלאים, חשוך בבטן 😜
החומרים לבצק פריך:
280 גרם קמח לבן (2 כוסות)
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה L
1/2 כפית מלח
1-2 כפות מים קרים
לרויאל:
מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מל)
2 ביצים L
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מעט מלח
למלית:
25 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
5 כפות בצל לבן קצוץ סנפרוסט
שקית מיני ברוקולי סנפרוסט
שן שום כתושה
רבע כפית אגוז מוסקט
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
מלח (לפי טעם אישי)
100 גרם מוצרלה מגורדת או כל גבינה קשה אחרת
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח מלח וחמאה ומעבדים עד מרקם פירורי.
מוסיפים ביצה ומים ומעבדים עד קבלת גושי בצק גדולים.
משטחים את הבצק לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד.
מכניסים למקרר לחצי שעה.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4-5 מ”מ ומרפדים את תבנית הקיש עם הבצק.
הקפידו להצמיד את הבצק לתבנית.
בעזרת סכין חותכים את השוליים ומכניסים את התבנית למקפיא לחצי שעה.
מניחים את מרכיבי הרויאל בקערה, מערבבים ומניחים בצד.
מחממים במחבת חמאה ושמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ
לאחר כ 5 דק’ מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים.
מוסיפים את שקית המיני ברוקולי, מערבבים בזהירות ולאחר כ 5 דק’ מסירים מהלהבה.
מחממים תנור ל 180 מעלות חום סטטי
בעזרת מזלג דוקרים את תחתית הבצק
אופים את הבצק במשך כ 12 דק’. מוציאים ומצננים קלות.
מניחים את כל הבצל והברוקולי לתבנית ומשטחים.
מוסיפים מוצרלה ובולגרית.
יוצקים את הרוטב רויאל מעל במלית והגבינות ואופים כ 40 דק’ או עד הזהבה.
מצננים קלות את הקיש לפני החיתוך.
*פרסום ממומן בשיתוף סנפרוסט
7 תגובה
זאב
נפלא. אנסה.
מה גודל התבנית?
ענת אלישע
24 אפשר עד 28
זאב
קיש מעניין. אנסה.
מה גודל תבנית הקיש?
ענת אלישע
24-28
מעיין
היי במרכיבים כתוב ביצה ובמתכון רק החלמון בבצק , מה נכון??
ענת אלישע
ביצה שלמה, צודקת, טופל
שרון
איך מצליחים להוציא כל כך מושלם את הקיש מהתבנית מבלי שידבק לתבנית או יתפורר?