קיש פטריות ובצל

שאלתי אתכם בסטורי היום מה בא לכם שנכין? אם בא לכם שנכין משהו בכלל? התשובה היתה חד משמעית כן!! ביקשתם שאסיח את דעתכם וחיממתם את ליבי עם התגובות. אתמול חווינו פיפס קטן ממה שחווים תושבי הדרום כבר 24 שנים.. אני מצדיעה בפניכם! זה מה שיש לי לומר.. את המוסיקה לסרטון בחרתי בקפידה! ״שומר החומות״.. אין לנו ארץ אחרת
הנה המתכון

המרכיבים:

לבצק:
180 גרם קמח לבן (כוס ורבע)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
חלמון ביצה
2 כפות מים קרים

למלית:
2 בצלים גדולים פרוסים
2 סלסלות פטריות פרוסות
3 ביצים
2 כפות קמח
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם פטה כבשים/בולגרית
375 מל שמנת מתוקה/לבישול (מיכל וחצי)
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
30 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
מעט טימין

אופן ההכנה:
מניחים את הקמח המלח והחמאה
בקערת המיקסר/מעבד מזון ומעבדים כדקה. מוסיפים חלמון ביצה ו 2 כפות מים קרים ומעבדים עוד כדקה.
מתקבלים פירורים של בצק וזה בסדר. מאחדים את הבצק בידיים עד אחידות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מחממים חמאה ושמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח פלפל ומעט אגוז מוסקט.
מטגנים עד אידוי הנוזלים.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק. מעבירים בזהירות לתבנית פאי בקוטר 28 סמ.
מצמידים לדפנות ומעבירים למקפיא לרבע שעה.

בקערה מניחים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
מוסיפים את הבצל והפטריות, מוסיפים מעט מלח ומעבירים לתבנית עם הבצק.
מפזרים מעט טימין
ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 עד הזהבה כ 45-50 דקות.

סרטון הכנה מחכה לכם בקישור:

https://www.instagram.com/reel/COxr9HigA8i/?utm_source=ig_web_copy_link

כתיבת תגובה