תכינו את הלחם כי את המנה הזאת אוכלים כסנדוויץ’ של שישי!! אל תדאגו, תודו לי אחר כך.. קל ופשוט להכנה שאין לתאר וכולם אוהבים! אין אחד שטעם ולא התמכר.
המרכיבים לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
בצל קצוץ
חצי צרור פטרוזליה קצוץ
תפוח אדמה קן מגורד דק/טחון
4 כפות פירורי לחם
1/2 כפית ראס אל חנות
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית שטוחה מלח (לפי טעם אישי)
כף שמן זית/אחר
לרוטב:
2 כוסות גרגירי חומוס לאחר השרייה (אפשר קפוא/שימורים ומי שאוהב הרבה חומוס שיוסיף עוד כוס)
ראש שום קלוף
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
2 יח’ פלפל שושקה חתוך/פלפל אדום חתוך (ניתן להוסיף פלפל חריף)
חצי צרור כוסברה קצוץ
כף גדושה פפריקה מתוקה
רבע כף כורכום
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה פלפל לבן/שחור
1/3 כוס שמן זית/אחר
2.5 כוסות מים.
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים היטב.
מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים פלפלים, שום ועגבניות שרי.
מטגנים כ 10 דק’ ומוסיפים תבלינים וכוסברה.
לאחר כ 2 דק’ מוסיפים את גרגירי החומוס, מערבבים ויוצקים את המים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה בינונית נמוכה כ 45-50 דק’.
יוצרים קציצות ומוסיפים גם אותן לסיר.
מבשלים עם מכסה סגור על להבה בינונית כ 45 דק’ נוספות עד הסמכה וצמצום של הרוטב.