לפני שאתם קופצים, זו לא מטבוחה קלאסית! זו מטבוחה ״מברבלה״ (מיימית במרוקאית) ככה סבתא ממה שלי קראה לה. זה טעים, זה קל וזה הולך פגזז בסנדוויץ של שישי או לצד אורז, אתם תחליטו
שבת מבורכת ובשורות טובות לכולם
המרכיבים:
לרוטב:
15 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות גסות
1-2 פלפל ירוק חריף קצוץ
6 שיניי שום קצוצות
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/2 כוס שמן
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון (צלעות/צוואר)
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
בצל בינוני קצוץ
תפוח אדמה קטן מגורד דק/טחון
3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את מרכיבי הקציצות ומכניסים למקרר לחצי שעה.
בסיר רחב מניחים עגבניות פלפלים ושום ומבשלים על להבה גבוהה כחצי שעה ללא מכסה. מועכים את העגבניות ומבשלים עוד 10 דקות.
מערבבים בקערית פפריקה מלח ושמן ומוסיפים לסיר. מכסים ומבשלים עוד 20 דקות. יוצרים קציצות ומוסיפים גם אותם לסיר. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ 45 דקות.
הערה למתכון:
ממליצה להוסיף לרוטב פחית עגבניות קצוצות. השילוב מטורף!
14 תגובה
מיכל רובין
כל כך לראות ולהכין את המתכונים שלך
הכל כל כך אסתטי !!
פשוט אלופה ❤️❤️
יעל
תודה על המתכונים הנפלאים
שלך 🙏🙏
אליפות
ענבר
הכנתי היום עם עוף טחון במקום בקר. יצא מעולה. הרוטב טעים בטירוף. כל מתכון שלך בול. אני מעריצה.
ענת אלישע
מהממת!! תודה על השיתוף
גל
נראה מושלםםם,מתאים לילדים קטנים או יוצא חריף?
ענת אלישע
החריף אופציונלי, אם יש ילדים פשוט לא לשים
רוני
היי ענת,
רשמת שניתן להוסיף לרוטב לשדרוג פחית עגבניות קצוצות, הכוונה לפחית 400 גרם? ובאיזה שלב להוסיף את זה של הבישול?
תודה על כל המתכונים 🙏
ענת אלישע
נכון ולהוסיף יחד עם העגבניות הטריות
עדי
אפשר רק עם עגבניות קצוצות משינויים?
ענת אלישע
אפשר רק שימי לב לא לייבש
ענת עטייה
לא מוסיפים מים?
ענת אלישע
אין צורך במים, העגבניות מפרישות נוזלים משלהן
אוסי
הי זה על הגז אצלי
במקום לחתוך את העגבניות גירדתי
אולי בגלל זה אין לי נוזלים?
נאלצתי להוסיף כוס מים כשהכנסתי את הקציצות
זה היה על גבול השרוף ויבש מאוד
ענת אלישע
שתי אפשרויות, הראשונה שעבדת על להבה גבוה והשנייה התחתית של הסיר שלך דקה מדי