קציצות ברוטב מטבוחה

לפני שאתם קופצים, זו לא מטבוחה קלאסית! זו מטבוחה ״מברבלה״ (מיימית במרוקאית) ככה סבתא ממה שלי קראה לה. זה טעים, זה קל וזה הולך פגזז בסנדוויץ של שישי או לצד אורז, אתם תחליטו
שבת מבורכת ובשורות טובות לכולם

המרכיבים:
לרוטב:
15 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות גסות
1-2 פלפל ירוק חריף קצוץ
6 שיניי שום קצוצות
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/2 כוס שמן


לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון (צלעות/צוואר)
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
בצל בינוני קצוץ
תפוח אדמה קטן מגורד דק/טחון
3 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל


אופן ההכנה:
מערבבים היטב את מרכיבי הקציצות ומכניסים למקרר לחצי שעה.
בסיר רחב מניחים עגבניות פלפלים ושום ומבשלים על להבה גבוהה כחצי שעה ללא מכסה. מועכים את העגבניות ומבשלים עוד 10 דקות.

מערבבים בקערית פפריקה מלח ושמן ומוסיפים לסיר. מכסים ומבשלים עוד 20 דקות. יוצרים קציצות ומוסיפים גם אותם לסיר. מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ 45 דקות.


הערה למתכון:
ממליצה להוסיף לרוטב פחית עגבניות קצוצות. השילוב מטורף!

14 תגובה

  • מיכל רובין
    Posted 7 בנובמבר 2021 18:32 0Likes

    כל כך לראות ולהכין את המתכונים שלך
    הכל כל כך אסתטי !!
    פשוט אלופה ❤️❤️

  • יעל
    Posted 28 באפריל 2022 17:21 0Likes

    תודה על המתכונים הנפלאים
    שלך 🙏🙏
    אליפות

  • ענבר
    Posted 7 במאי 2022 2:54 0Likes

    הכנתי היום עם עוף טחון במקום בקר. יצא מעולה. הרוטב טעים בטירוף. כל מתכון שלך בול. אני מעריצה.

    • ענת אלישע
      Posted 17 במאי 2022 12:50 0Likes

      מהממת!! תודה על השיתוף

      • גל
        Posted 13 ביולי 2022 10:59 0Likes

        נראה מושלםםם,מתאים לילדים קטנים או יוצא חריף?

  • רוני
    Posted 12 ביולי 2022 16:03 0Likes

    היי ענת,
    רשמת שניתן להוסיף לרוטב לשדרוג פחית עגבניות קצוצות, הכוונה לפחית 400 גרם? ובאיזה שלב להוסיף את זה של הבישול?
    תודה על כל המתכונים 🙏

  • עדי
    Posted 21 ביולי 2022 17:52 0Likes

    אפשר רק עם עגבניות קצוצות משינויים?

  • ענת עטייה
    Posted 7 בספטמבר 2022 11:09 0Likes

    לא מוסיפים מים?

    • ענת אלישע
      Posted 14 בינואר 2023 13:31 0Likes

      אין צורך במים, העגבניות מפרישות נוזלים משלהן

  • אוסי
    Posted 30 בדצמבר 2022 11:20 0Likes

    הי זה על הגז אצלי
    במקום לחתוך את העגבניות גירדתי
    אולי בגלל זה אין לי נוזלים?
    נאלצתי להוסיף כוס מים כשהכנסתי את הקציצות
    זה היה על גבול השרוף ויבש מאוד

    • ענת אלישע
      Posted 2 בינואר 2023 13:56 0Likes

      שתי אפשרויות, הראשונה שעבדת על להבה גבוה והשנייה התחתית של הסיר שלך דקה מדי

כתיבת תגובה