ושוב הגיע יום שישי ושוב סיר קציצות רק שהפעם החלטתי לגוון. פתחתי את המקרר, סריקה מהירה עליו ותוך שניות איתרתי חבילת מנגולד , גזר ושום ומפה נולד סיר קציצות חדש והוא טעים בקטע אחר. הילדים חיסלו את הסיר עם החלה של שישי. הייתה לי במקרר חתיכת דלעת גלמודה אז החלטתי לחתוך גם אותה והוספתי לסיר. שילוב קטלני יחד עם זאת זה ממש לא חובה, רק אם יש..
מרכיבים לקציצות:
חצי קילוגרם בשר בקר טחון בצל בינוני קצוץ/טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
ארבע כפות פירורי לחם
כף שמן זית
רבע כוס מים קרים
כפית שטוחה ראס אל חנות
חצי כפית פלפל
כפית מלח (לפי טעם אישי)
לרוטב:
עשר שיני שום חצויות
שתי כוסות עגבניות שרי חצויות
חבילת מנגולד קצוצה גס
שני גזרים גדולים חתוכים לריבועים
קוביות דלעת חתוכה (לא חובה)
שליש כוס שמן זית
כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל
כפית שטוחה כמון
חצי כפית כורכום
כף לימון כבוש
כף גדושה רסק עגבניות
כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה, לשים היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מחממים שמן זית בסיר, ומוסיפים את שיני השום.
מטגנים כשתי דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את העגבניות ומטגנים גם אותן עוד כשתיים שלוש דקות.
מוסיפים את הגזר והמנגולד ומערבבים.
לאחר כחמש דקות, מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים היטב ולאחר כשלוש דקות מוסיפים שתי כוסות מים רותחים.
יוצרים קציצות מהבשר ומוסיפים אותן לסיר.
מבשלים כחמישים דקות עד שעה עם מכסה סגור על להבה בינונית-נמוכה, עד הסמכה וצמצום של הרוטב
1 Comment
אורלי
תודה ענת יקרה, יצא מעולה!