קציצות דגים וחרשוף

את החרשוף אני מכירה עוד מילדות. זה היה השיח עם הפרחים הסגולים והקוצניים בגינה של סבתא ממה שלי שבמושב ספסופה.
לקח לי הרבה שנים להסכים לטעום אותו. לא הסתדר לי שהשיח הקוצני מניב ירק למאכל.
כשטעמתי התמכרתי! החרשוף הוא עונתי ובפסח הוא בשיא שלו. ניתן למצוא אותו בעיקר בשוק ופחות בסופרים.
ניתן לשלב את החרשוף בכמה תבשילים עם בשר או דגים. כך או אחרת מתקבלת מנה טעימה ומיוחדת.
בגלל טעמו המריר חובה לבשל אותו בישול מקדים עם לימון ומעט כורכום בכדי לרכך אותו ולנטרל מרירות.
נכון, הרבה עבודה בשביל סיר אחד אבל תאמינו לי שווה כל דקה.
לגבי ניקיון העלים תוכלו למצוא סרטונים ברשת שמסבירים היטב איך להוציא את כל הסיבים.
זהו, אפשר להתחיל לבשל..

המרכיבים:
לקציצות:
500 גרם דג בורי טחון/קצוץ
בצל בינוני קצוץ
2 שיניי שום מגורדות
1/4 צרור כוסברה קצוץ
1/4 צרור פטרוזליה קצוץ
3 כפות קמח מצה/פירורי לחם
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
כפית מחוקה כמון
כפית שטוחה מלח

לרוטב:
1 קג גבעולי חרשוף נקיים וחתוכים למקטעים (נטו ירק ללא העלים)
2 יח פלפל שושוקה
5-6 פלפל צ’ילי יבש
2 עגבניות קלופות ופרוסות
ראש שום ירוק/רגיל חצוי
כף רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית שטוחה כמון
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
את החרשוף מניחים בסיר עם חצי כפית כורכום ולימון שלום סחוט.
ממלאים מים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי או עד ריכוך.
מסננים את הנוזלים ומצננים.

מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ושמים למנוחה.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים שום, פלפלים ועגבניות.

מטגנים קלות ומוסיפים את התבלינים. מערבבים ומוסיפים את החרשוף.

מוסיפים כ 2.5 כוסות מים רותחים.

מביאים לרתיחה. יוצרים קציצות ומוסיפים אותם לסיר.
מבשלים כ 35-40 דק’ על להבה בינונית עם מכסה סגור.

במידה ורוצים לבשל ללא החרשוף, מוסיפים חצי חבילת כוסברה לרוטב.
מתקבל סיר קציצות דגים מהפנט.

2 תגובה

  • ציונה
    Posted 19 בינואר 2023 16:15 0Likes

    עשיתי קציצות דגים לםי המתכון שלך. לפי כל ההוראות.
    הקציצות יצאו מאד מאד רכות על סף התפוררות.
    ייבשתי בתנור.
    לא מבינה למה יצאו מאד מאד 3כות.
    תודה

    • ענת אלישע
      Posted 8 בפברואר 2023 11:32 0Likes

      הי יקירה יש מצב שעבדת עם דגים קפואים ? כי הם מוציאים נוזלים במהלך הבישול. בכל מקרה, בפעם הבאה תוסיפי פירורי לחם לעיסה עד שתגיעי למרק הרצוי

כתיבת תגובה