קציצות דגים עם גזר וחומוס

בשישי האחרון הילדים ביקשו שאכין קציצות דגים במקום דג מרוקאי. ברור שזרמתי כל עוד יש דג על שולחן שישי אני סבבה. הפעם הכנתי את הקציצות בהרכב דגים קצת שונה אבל סופר טעים. נסיכת הנילוס טרייה ובורי. שילוב מטורף בין השניים!! הוספתי גרגירי חומוס שבושלו קודם וגזר ויצא סיר צבעוני וטעים בקטע אחר.. חיממנו את החלה על הפלטה ופשוט נפלנו על הסיר! ועל זה נאמר עונג שבת..

המרכיבים לקציצות:
300 גרם דג נסיכת הנילוס טרייה טחונה
300 גרם דג בורי טרי טחון
רבע צרור כוסברה קצוץ
רבע צרור פטרוזליה קצוץ
בצל בינוני קצוץ דק
3 שיניי שום מגורדת דק
חצי כפית גרידת לימון
2-3 כפות פירורי לחם
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
כפית מחוקה כמון
כפית מלח (לפי טעם)

לרוטב:
ראש שום קלוף
2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים דקים
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים
3-4 יח’ פלפל יבש מתוק
2 יח’ פלפל שושקה חתוך
2-3 פלפל ירוק/אדום חריף
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
4 כפות עגבניות מרוסקות (משימורים/טרי)
1/2 צרור כוסברה קצוץ
כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים היטב.
מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה.

במקביל מכינים את הרוטב:

בסיר רחב מניחים את כל מרכיבי הרוטב כולל התבלינים.
מטגנים על להבה גבוהה כ 12 דק’ ותוך כדי ערבוב מדי פעם.
מוסיפים כ 3.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ 25 דק’.
יוצרים קציצות ומוסיפים אותן לסיר.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה נוספת.
פותחים חצי מכסה ומבשלים עוד כ 20 דק’ או עד שהרוטב מסמיך.
מוסיפים עוד כוסברה קצוצה ומגישים בתאבון.

לסרטון ההכנה:




1 Comment

  • ציונה
    Posted 26 בפברואר 2023 7:37 0Likes

    במייל מקבלת מתכונים שלך.
    ורואה אותך בערוץ 24.
    בבקשה תעזרי לי😀
    קציצות הדגים לא יוצאות לי יפה. יוצאות לי רכות על סף התפוררות.
    עושה כמו במתכון.
    אני קונה דג טחון בקלה ונסיכה.
    רוצה שיצאו לי יפות ויציבות

Leave a comment