כמו שכבר שתפתי אתכם, אבא שלי גדל במושב ספסופה שבצפון הארץ.
עד כמה שזכור לי חלק מהתושבים השתייכו לעדה הטוניסאית וחלק מרוקאים אולי אפילו חצי חצי.
אנחנו כמובן מרוקאים וכנראה שהשכנות העבירו ביניהן את המתכונים כי כך היה נהוג בעבר..
סבתא ממה שלי ז”ל היתה מכינה קציצות טוניסאיות בימי שישי לרוב או בפסח. הקציצות האלה הן גן עדן!
המקור שלהן כמובן מגיע מטוניס ועד כמה שידוע לי יש כמה וכמה גרסאות בהתאם לעיר המוצא בטוניס.
הכנתי אותן לפי הטעמים שאני זוכרת, הכל ביחד אבל מושקע. בקיצור בואו נתחיל כי יש עבודה לעשות.
התאמתי כמובן את המתכון לפסח אבל בסוף המתכון תחכה לכם הגרסה הרגילה.
המרכיבים:
800 גרם חזה עוף קצוץ! (לא טחון)
5 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים גדולים קצוצים.
צרור פטרוזליה קצוץ
צרור כוסברה קצוץ
2 גבעולי סלרי קצוצים (רק העלים)
3 ביצים
כוס קמח מצה (חד פעמי קר)
כפית כורכום
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית שטוחה פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט
חצי כפית קינמון
כף שטוחה מלח (לפי טעם)
לטיגון:
2 ביצים
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד ריכוך מלא.
מקלפים, מועכים לפירה ומצננים צינון מלא.
מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה עם 3 כפות שמן זית. (מצננים)
מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב.
שמים למנוחה של 10 דק’.
שימו לב, אם העיסה רכה מדי הוסיפו עוד קצת קמח מצה אבל לא יותר מדי, זה אמור להיות רך.
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
מניחים בקערית את הביצים וטורפים היטב.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצה מוארכת או עגולה.
טובלים בביצה ומטגנים עד הזהבה עמוקה.
לגרסה הרגילה:
3/4 כוס פירורי לחם
3 פרוסות חלה ישנה רטובות וסחוטות היטב
3 כפות סולת.
מוסיפים הכל לעיסה ומערבבים היטב.
15 Comments
חן
נראה מעולה! האם אפשר להחליף את קמח המצה בקמח שקדים?
ענת אלישע
לא ניסיתי יקירה, מוזמנת לנסות ולעדכן
קורל
ואי זה נראה מעולה!
השאלה שלי אם כתבת בגירסה הרגילה גם פירורי לחם גם חלה רטובה וגם סולת את מתכוונת להכל ביחד או לבחור בין אחד משלושתם? לא הבנתי
רבקה
נראה מעולה,תודה רבה על המתכון יקירה,הבת שלי לא אוהבת בצל ,יש לך רעיון מה אוכל לשים במקום?כי בצל נותן המון טעמים טובים.
תודה רבה וחג כשר ושמח💞
ענת אלישע
צודקת, הוא מאוד דומיננטי בקציצה. אפשר לגרר דק 2 קישואים ולסחוט היטב מנוזלים טרם הכנסתם לעיסה. חג שמח יקירה😘
רותם
היי ענת
אם עושים עם חזה עוף טחון זה בעייתי?
ענת אלישע
הקציצה מקבלת מרקם שונה לגמרי
חן
עם אין לי סולת
ענת אלישע
אז להצמד למתכון הכשר לפסח
Rut
עשיתי ויצא אליפות!!!!!
ענת אלישע
שמחה לשמוע
אביבה
תודה רבה על המתכון, את מקסימה ואשמח לעקוב אחרייך.
שאלה: (אני לא בטוחה שהבנתי מה שמים במתכון הרגיל):
במתכון הרגיל, האם שמים את הסולת, פרורי הלחם והחלה במקום קמח המצה?
וגם תפוחי אדמה בנוסף לאלה?
עדן
היי ענת,
בגירסא הרגילה זה או פירורי לחם או פרוסות לחם או סולת?או שלושתם ביחד?אם אין לחם אפשר רק פירורי לחם וסולת?
גילה
האם ניתן להכין בתנור. ללא טיגון. והאם ניתן להקפיא.
ענת אלישע
כן לגבי שתי השאלות