קציצות “כפיתה”

כמו שכבר הבנתם לקציצות של שישי היה הרבה במקום במשפחה שלי.
בכל שישי גרסה אחרת העיקר שיהיו קציצות בשישי בצהריים
שאגב נאכלו גם כארוחת בוקר בשבת לצד כוס תה ממותק עם הרבה שיבא או נענע.
אחת מהגרסאות הייתה סיר כפיתות זה בעצם קציצות במרוקאית.
מדי פעם נהגה אימי ז”ל למלא את הקציצות בפרוסות ביצה קשה!
את הקציצות האלה ראיתי בעיקר אצל סבתא תמו שלי ז”ל ואמא שלי למדה להכין ממנה ואני בעקבותיה.
לא לשכוח מטבוחה ופלפל חריף שרוף על הגז..


המרכיבים:
500 גרם בשר בקר טחון טרי
1 בצל בינוני
1 תפוח אדמה קטן
רבע צרור פטרוזיליה
2 פרוסות חלה רטובות וסחוטות/ 4 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל, חצי כפית ראס אל חנות, רבע כפית כורכום
כף שמן קנולה
לרוטב:
כ 10 שיניי שום קלופות וחצויות
5 כפות שמן קנולה
חצי כפית פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט מגורד ( לא להגזים )/תבלין אגוז מוסקט
קמצוץ משייה ( לא חובה, מומלץ)
רבע כפית כורכום
מלח (לפי טעם)
2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

במעבד מזון מניחים פטרוזיליה, בצל, תפוחי אדמה ולחם. קוצצים ומעבירים לקערה.

מוסיפים את הבשר הטחון ולשים היטב עד הטמעה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
יוצרים קציצות עגולות שטוחות או מוארכות.
בסיר מניחים את השמן, השום והתבלינים ומטגנים קלות ( דקה וחצי לא יותר!)
מוסיפים את המים, מערבבים, סוגרים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.

מוסיפים את הקציצות לסיר. מבשלים על להבה בינונית עד צמצום הנוזלים והסמכה של הרוטב.
אוכלים בתוך חלה עם פלפל חריף, מטבוחה וכוס תה עם נענע/שיבה

Leave a comment