קציצות מוסר ים וסלמון עם זיתים

גם קציצות דגים הם בגדר מאסט במהלך ימי תשעה באב. הילדים שלי לא מוותרים! אמא, עוד לא הכנת לנו קציצות דגים.. אז הנה, היום הכנתי.
את הקציצות האלה הכנתי משילוב של מוסר ים וסלמון וכמובן מדגים טריים. לא אוהבים זיתים? פשו תסירו אותם מהמתכון ותמשיכו כרגיל.

מצרכים:
750 גרם מוסר ים טחון
250 גרם דג סלמון טחון
1 בצל גדול
6 שיניי שום
רבע צרור פטרוזיליה
רבע צרור כוסברה
2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
גרידת לימון (חצי לימון)
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית מחוקה מלח (לפי טעם)

לרוטב:
קופסת זיתים חרוזית משימורים.
6-8 עגבניות קלופות ופרוסות
2 פלפל שושקה חתוכה/גמבה אחת
2 פלפלים חריפים חתוכים ( לפי טעם )
2 כפות רסק עגבניות בריכוז גבוהה (28 )
2 יח פלפל מתוק יבש
ראש שום קלוף
חצי צרור כוסברה קצוצה
כף וחצי פפריקה מתוקה בשמן
רבע כף כורכום
כפית מלח
חצי כוס שמן

אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה , מתבלים ומערבבים היטב.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

מכינים את הרוטב:
מרתיחים את הזיתים (המסוננים ממי שימורים) בסיר עם מים ומעט כורכום לנטרול המליחות במשך כ 12 דקות.

בסיר רחב מניחים את כל מרכיבי הרוטב כולל התבלינים והשמן ומטגנים קלות במשך כ 3-4 דקות.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים כ 20 דקות ומדי פעם מערבבים

מוסיפים את הזיתים לרוטב.
יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות. מכניסים לרוטב ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
מפזרים עוד קצת כוסברה קצוצה טרייה ובתאבון

אפשר גם בלי זיתים

10 תגובה

  • רנית
    Posted 18 בפברואר 2022 16:42 0Likes

    כמה זמן צריך לבשל את הקציצות? כתוב רק עד שהרוטב מצטמצם.

    • ענת אלישע
      Posted 4 באפריל 2022 22:42 0Likes

      עד שהרוטב מצטמצם הקציצות מוכנות בוודאות

      • סיגל
        Posted 1 ביולי 2022 22:00 0Likes

        קודם כל את מהממת ותודה על כל המתכונים התחלתי לאהוב את המטבח בזכותך:)

        את קונה את הדג טחון?או שאת טוחנת בבית?

        • ענת אלישע
          Posted 22 ביולי 2022 17:42 0Likes

          הי יקירה, הכי שמחה לשמוע! אני טוחנת בבית אבל בהחלט אפשר לבקש שיטחנו לך במקום

  • אבינועם
    Posted 1 ביולי 2022 17:58 0Likes

    מה אפשר להוסיף במקום גוזברה? עבור כאלה שלא אוהבים.

    • ענת אלישע
      Posted 22 ביולי 2022 17:43 0Likes

      פטרוזיליה אם כי הכוסברה היא חלק בלתי נפרד מהטעם

  • פרי
    Posted 3 באוגוסט 2022 13:44 0Likes

    אפשר להכין רק ממוסר ים? או לשלב את המוסר ים עם סלמון לא טרי?

  • אופל
    Posted 13 באוקטובר 2022 7:42 0Likes

    היי אני תמיד שומעת שמטגנים קצת את הקציצות במחבת לפני שמכניסים לסיר כדי שלא יתפרקו, אפשר גם כאן לטגן לפני?
    בנוסף אפשר להחליף את הלחם הרטוב לפרורי לחם?

    • ענת אלישע
      Posted 15 באוקטובר 2022 18:06 0Likes

      אין צורך לטגן כי הקציצות לא מתפרקות במהלך הבישול וכן ניתן להמיר לפירורי לחם

כתיבת תגובה