עוד מנת ילדות מנצחת של אימי ז׳ל. גילוי נאות, כילדה, לא הייתי מוכנה לגעת בתבשיל הזה גם לא בעד שלום כלל עולמי!! אחרי שהוריי נפטרו למדתי להעריך טעמים וזכרונות.. הסיר הזה כיכב לרוב ביום השני של ראש השנה, בארוחת הערב. אפשר להכין גם בלי הקציצות כתוספת. אמאאא יש לי עוד המון דברים להעלות לכם לפני החג ואין זמן.
המרכיבים:
לקציצות:
500 גרם בקר טחון טרי
1 בצל בינוני קלוף וקצוץ
1 תפוא׳ קטן קלוף מגורד דק או טחון
רבע צרור פטרוזיליה קצוץ
2 כפות פרורי לחם
2 כפות מים
מלח, פלפל , רבע כפית ראס אל חנות
לאפונה:
600 גרם אפונת גינה קפואה
600 גרם תחתיות ארטישוק קפואות חתוכות לרבעים(במקרר בסופר)
2 גבעולי סלרי חתוכים (כולל העלים)
1 בצל גדול קצוץ
2 שיניי שום מגורדות
כף גדושה לימון כבוש
חצי לימון סחוט
מלח פלפל, כפית שטוחה כורכום, מעט!! אגוז מוסקט
6 כפות שמן זית/רגיל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומכניסים למקרר לחצי שעה.
בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ 5 דקות. מוסיפים שום, לימון כבוש ותבלינים. מערבבים ולאחר כ 2 דקות מוסיפים את רבעי הארטישוק והאפונה. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים.
יוצרים קציצות ומוסיפים גם אותם לסיר.
מבשלים על להבה בינונית עם מכסה סגור כשעה או עד שהרוטב הסמיך.
3 Comments
נעמה
היי ענת! המתכון נשמע מעולה!
ניתן להחליף את הבקר בעוף? או לחלופין לשלב ביניהם?
ענת אלישע
בהחלט אין בעיה
ערן
את נהדרת! עושה מלא מתכונים שלך!
רק מציין שני באגים במתכון הזה, לא ציינת מתי מוסיפים את המיץ לימון ומתי מוסיפים את הסלרי 😉