קציצות עם חרשוף

סיר מפוצץ בזכרונות ילדות.. אין טעים ומנחם ממנו! ממליצה לחכות לעונה ולהקפיא לימי החורף הקרים

המרכיבים:
לקציצות:
500 גרם בקר טחון טרי
1 בצל בינוני קלוף
1 תפו”א קטן קלוף
רבע צרור פטרוזיליה
2 כפות קמח מצה
2 כפות מים
מלח ופלפל

לחרשוף:
800 גרם חרשוף קלוף וחתוך למקטעים
לימון שלם סחוט
חצי כפית כורכום
מים

לרוטב:
8-10 שיניי שום
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
כף לימון כבוש
מיץ מחצי לימון
כפית א. מרק עוף / 2 כוסות ציר בקר
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
מניחים בסיר את החרשוף ומוסיפים מיץ לימון וכורכום. ממלאים מים עד לכיסוי מלא ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי. שוטפים ומסננים.

במעבד מזון מניחים פטרוזיליה תפו”א ובצל, קוצצים דק ומעבירים לקערה.
מוסיפים בקר טחון ואת שאר המרכיבים ולשים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה.

בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את השום, התבלינים ומיץ לימון.
מוסיפים את החרשוף המסונן ומוסיפים מים עד כיסוי. מבשלים כחצי שעה עם מכסה סגור.
יוצרים קציצות ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל עוד שעה על להבה בינונית. בתאבון!

כתיבת תגובה