קציצות עם פטריות ותפוחי אדמה

סיר קציצות שילדים ומבוגרים מחסלים ברגע! המתכון הזה מבוסס על מתכון שלי שכבר קיים עם שינויים קלים בתבלינים וכמובן תפוחי האדמה כי זה מה שאריאלי אוכל.. ממליצה בחום לשישי בצהריים/ארוחת שישי כי המחמאות לא יפסיקו להגיע

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון

בצל גדול קצוץ

חצי צרור פטרוזיליה

תפוח אדמה קטן מגורד/טחון במעבד מזון

4 כפות פירורי מצה/לחם

1/2 כפית ראס אל חנות

רבע כפית כורכום

חצי כפית פלפל לבן/שחור

כפית שטוחה מלח (לפי טעם)
.
לרוטב:

שני בצלים גדולים פרוסים (סגול/לבן)

2 סלסלות פטריות חתוכות לרבעים

2 -3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

2 כפות סילאן 100% טבעי

מקל קינמון

חצי כפית כורכום

כפית שטוחה פלפל

כפית מלח (לפי טעם אישי)

5 כפות שמן


1 כוס מים
.
אופן ההכנה:

מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים היטב. 

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
.
‎מחממים שמן בסיר ומוסיפים את פרוסות הבצל.
מטגנים כמה דקות ומוסיפים את הפטריות.
‎מערבבים ומטגנים עד אידוי הנוזלים.
‎מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה , מערבבים ומוסיפים סילאן, מלח, פלפל, כורכום ומקל קינמון.
‎מערבבים שוב ומוסיפים כוס מים.
‎מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
‎יוצרים קציצות ומוסיפים גם אותן לסיר.
‎מכסים את הסיר ומבשלים כשעה על להבה בינונית נמוכה.
‎מסירים את המכסה ומבשלים עוד כ 10 דקות על להבה גבוהה..

כתיבת תגובה