תגידו לי אתם, יש יותר מנחם וטעים מסיר קציצות טעים?! אני רק חושבת על זה שכילדה ועד גיל מבוגר לא נגעתי בקציצות.. לאכול קציצה נחשב כעונש מבחינתי! ובואו, לגדול בבית מרוקאי שכל יומיים בערך יש סיר קציצות ולא לאהוב זה קשוח. אז מה בכל זאת הייתי אוכלת? את הרוטב! אמא שלי ז”ל, הייתה שמה לי בצלחת רוטב ואני הייתי מתענגת עם לחם טרי. תודה לאל שהחלטתי לטעום לפני כמה שנים, התאהבתי תוך שניות והבנתי מה הפסדתי.. אריאלי שלי, יצא על אמא שלו, לא אוהב קציצות. מקווה שיגדל ויעבור לו כי אני יודעת מה הוא מפסיד
המרכיבים:
500 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
תפוח אדמה קטן מגורד/טחון במעבד מזון
4 כפות פירורי לחם
1/2 כפית ראס אל חנות
רבע כפית כורכום
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית שטוחה מלח (לפי טעם)
כף שמן
8 קישואים בינוניים קלופים וחתוכים לעיגולים.
20 בצלי שאלוט קלופים.
4 שיניי שום חצויות
5 כפות שמן זית
כפית מחוקה כורכום
כפית מחוקה פלפל שחור
רבע כפית פפריקה מתוקה
מלח לפי טעם אישי
אופן ההכנה:
מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ולשים היטב.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצלים.
מטגנים במשך כ 10 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הקישואים והתבלינים ומערבבים.
מוסיפים כ 3 כוסות מים רותחים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
יוצרים קציצות מהבשר ומוסיפים אותם לסיר.
מכסים שוב ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כשעה ורבע או עד הסמכה של הרוטב.
הערות:
ניתן להמיר את בצלי השאלוט ב 3 בצלים רגילים פרוסים.
את הקליפה של הקישואים אני ממליצה לגרד עם סכין משוננת במקום לקלף.
שמה לכם קישור לסרטון ההכנה, מוזמנים לעקוב אחריי גם באינסטגרם, מעניין שם..
2 תגובה
איריס
הקציצות מתפרקות לי בבישול.
מה עושים?
ענת אלישע
קציצות שמתפרקות אלה קציצות שלא עברו לישה טובה ומנוחה. אני שמה דגש על זה בכל המתכונים. ללוש ממש כמו בצק כי בזמן הלישה והמנוחה משתחרר החלבון שבבשר והוא זה שקושר את הקציצה.