מי אוהב רוזלך?? טוב נו מי לא?!
אחד המאפים היותר אהובים ויותר מושחתים שקיימים!
הם פשוטים וקלים להכנה שאין לתאר! הרבה זמן שאני אוצה להכין לכם ואיכשהו לא יצא..
אני אפיתי אותם בטאבון שלי כי אני מאוהבת בו יחד עם זאת התאמתי את המתכון לתנור הביתי ולטאבון.. התוצאה מושלמת כך או אחרת.
הנה המתכון וחמישי שמח לכולם

המרכיבים:
500 גרם קמח לחם/קמח פיצה (ללא שמרים)
300 מל מים
כפית סוכר
כפית מחוקה שמרים יבשים
כפית מלח
רבע כוס שמן זית

למילוי:
ממרח קינדר/אוריאו/כל ממרח שאוהבים

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים קמח שמרים וסוכר. מוסיפים מים ומערבלים במהירות נמוכה. לאחר כ דקה מזליפים שמן זית תוך כדי ערבול וממשיכים כך עוד 4 דקות. מוסיפים מלח ומגבירים למהירות בינונית. לשים עוד 5 דקות. מתקבל בצק מעט דביק. יוצרים כדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי/הכפלת נפח.

לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לארבעה כדורים ומניחים על משטח מקומח. מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.

מחממים תנור ל 240 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
פותחים כל כדור למלבן בעובי חצי ס׳מ.
מורחים מילוי ומגלגלים לרולדה. בעזרת קלף חותכים לגלילים ברוחב 3 סמ. מניחים בתבנית עם נייר אפיה.
מכניסים לתנור ואופים כ 7-8 דקות או עד הזהבה קלה!!! מפזרים אבקת סוכר ובתאבון!

להכנה בטאבון:
אופים בחום צבור של 200 מעלות (ללא להבה!!) כ 4-5 דקות.

1 תגובה

  • הילה
    Posted 6 באפריל 2024 18:05 0Likes

    שמתי יותר מדי מים (רק אחרי ההתפחה קלטתי שהבצק עדיין ממש דליל ) 😐 יש איך להציל את הבצק או מה לעשות איתו? כרגע הוא סיים התפחה דניה אבל עדיין נוזלי מעט.. איזה באסהה

כתיבת תגובה