רולדת פילו במילוי בשר

אני חזק בעניין הפילו הביתי.. הכנתי שוב בצק, לשתי רידדתי ומילאת רולדות בשר וצנוברים משכרות חושים!! שתיים אפיתי לשבת ושתיים הקפאתי. יש לכם כמובן מתכון באתר (בורקס פילו הום מייד משפחתי)
ואם לא בא לכם לעבוד אז תכינו את הרולדות מבצק פילו קנוי, ממליצה על המצוננים שנמצאים במקררים בסופר, הם הכי נוחים לעבודה.

המרכיבים ל 2 רולדות:
12 דפי פילו ביתיים/קנויים
ספריי שמן

למילוי:
700 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ
2 שיניי שום כתושות
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ
3 כפות צנוברים קלויים
כף רסק עגבניות
2 עגבניות קלופות קצוצות
כפית גדושה פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה בהרט
כפית מלח (לפי טעם אישי)
1/4 כוס שמן זית/אחר

להברשה:
ביצה מהולה בכף שמן זית

אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם שמן ומוסיפים את הבצל.
מטגנים המשך כ 10 דקות עד הזהבה קלה.
.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הבשר הטחון ובעזרת מזלג/כף עץ מפוררים את הבשר.
מטגנים עד אידוי נוזלים ומוסיפים, רסק עגבניות, עגבניות קצוצות , תבלינים וצנוברים.
מערבבים היטב ומטגנים עוד כ 15 דק.
מצננים לחלוטין!
.
מניחים דף פילו על משטח העבודה ומתיזים ספריי שמן.
מוסיפים עוד שני דפים ומרססים ביניהם.
.
מניחים חצי מכמות המילוי לאורך הדפים ומגלגלים לרולדה.
.
מברישים את הרולדות בביצה, מקשטים בשומשום ובעזרת סכין מסמנים את גודל המנות הרצויות.
.
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
אופים עד הזהבה.

1 תגובה

  • יפעת
    Posted 19 בפברואר 2024 23:58 0Likes

    הי ענת, נראה מצוין. שאלה- כתבת שהמתכון הוא עבור 2 רולדות , ועבור כל רולדה השתמשת ב-3 עלי פילו. אם כך – מדוע יש צורך ב-12 דפי פילו? כתבת בתחילת המתכון שצריך 12ת נראה שצריך רק 6..מה פיספסתי?

כתיבת תגובה