עוד ריבה שמככבת במימונה והיא ריבת הגזר הננסי.
היא קלה מאוד להכנה וטעימה בטירוף.
שימו לב לכלל חשוב בהכנת הריבות. לא לצמצם את הנוזלים יותר מדי.
כשהריבה מתקררת היא מסמיכה. תמיד תוכלו לצמצם את הנוזלים למידה הרצויה.
אני משתמשת בגזר ננסי שאני קונה בסופר בשקית קפואה.
הכמות מדוייקת לריבה שלי.
המרכיבים:
800 גר’ גזר גמדי ( שקית קפואה מהסופר)
650 גר’ סוכר
כוס מים
כפית גדושה קינמון
מיץ מלימון שלם.
אופן ההכנה:
מניחים בסיר את הגזר, הסוכר, המים והקינמון ומבשלים על אש בינונית כשעה ורבע.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ריבת-גזר-1.jpg)
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ריבת-גזר-2.jpg)
מוסיפים מיץ מלימון שלם ומבשלים רבע שעה נוספת.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ריבת-גזר-3.jpg)
ניתן להוסיף אגוזי מלך או צימוקים לבחירתכם.
![](https://www.anatelisha.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ריבת-גזר-4.jpg)