ריזוטו פתיתים

זה לא באמת ריזוטו אבל אופן ההכנה והטעמים לגמרי שם. הכל בסיר אחד בלי באלגן ויש לכם סיר מפנק ומנחם. אני הכנתי מפסטה אורזו שזה בעצם פסטה בצורת אורז / פתיתים ואני ממש ממליצה להצטייד באחת כזאת אם כי קשה להשיג אותה בשווקים אלא יותר במעדניות ובחנויות האינטרנט. אין שום בעיה להשתמש בפתיתים, התוצאה לא פחות ממושלמת.

המרכיבים:
250 גרם פסטה אורזו/פתיתים
650 מל מים חמים
כף חמאה
3 כפות שמן זית
בצל קטן קצוץ
שן שום מגורדת דק/כתושה
סלסלת פטריות חתוכה לרבעים.
רבע כוס יין לבן (שאתם אוהבים לשתות)
250 מל שמנת מתוקה 38% / כל שמנת אחרת שאוהבים
גבע גפית אגוז מוסקט טחון
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלח (לפי טעם אישי)
50 גרם פרמז’ן מגוררת
מעט עירית קצוצה

אופן ההכנה:
מחממים סיר מעט עמוק ומוסיפים חמאה ושמן זית.
מחכים להמסה ומוסיפים בצל קצוץ.
מטגנים כ 5 דק’ ומוסיפים את הפטריות.
מטגנים כ 4 דק’ ומוסיפים את השום.
ממשיכים בטיגון עד הזהבה עמוקה של הפטריות והבצל.
מעבירים את הפטריות לצלחת ולאותו הסיר מוסיפים את הפסטה/פתיתים.
מוסיפים 500 מל מים חמים ומבשלים תוך כדי ערבוב.
ברגע שהמים נספגים מוסיפים בהדרגה את יתרת המים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את היין וממשיכים לבשל עוד כ 2 דק’ לאידוי האלכוהול.
בודקים שרמת העשייה מספיקה לכם ומוסיפים את השמנת לסיר תוך כדי ערבוב.
מוסיפים גם תבלינים ומביאים לרתיחה.
מחזירים את הפטריות לסיר, מערבבים היטב, מוסיפים פרמז’ן ומביאים לרתיחה.
מפזרים עירית קצוצה ואוכלים כשחם.

כתיבת תגובה