שבלולי שמרים במילוי נוטלה

מהיום הראשון שהעליתי בעמוד האינסטגרם שלי את המתכון לחלות הקורנפלור שלי לא הפסקתם להגיד לי כמה הבצק הזה מוצלח במילוי ממרח שוקולד. מעולם לא חשבתי לנסות בהתחלה אבל ההודעות והתמונות לא הפסיקו להגיע.. הבטחתי לכם ולי שאנסה וכמובן שאעדכן אתכם בתוצאה. חייבת לומר שהופתעתי מאוד מהתוצאה! השתמשתי בממרח שוקולד נוטלה, פיזרתי שקדים טחונים וגלגלתי.. וואוו זה היה מטורף! זהו פתרון מעולה לעוגת שמרים פרווה במידה ומשתמשים בממרח לא חלבי. רק הערה חשובה ברשותכם, אין בבצק מקור שומן כמו ביצים או חמאה. הקפידו לארוז היטב בניילון נצמד את המאפים בכדי לשמור על הטריות שלהם. שיניתי מעט את המתכון של החלות בכדי שיתאים יותר לעוגת שמרים

המרכיבים:
1 קג קמח לחם/לבן/כוסמין לבן
2 כפות שמרים יבשים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 כפות גדושות קורנפלור

2 כפות דבש
550 מל מים
1/2 כוס שמן
כף מחוקה מלח

למילוי:
ממרח נוטלה
שקדים טחונים
כל ממרח שאוהבים.

למריחה:
ביצה + כף חלב
לפרווה , מוסיפים כפית דבש

למי הסוכר:
כוס סוכר
כוס ורבע מים
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל המרכיבים ומערבלים במהירות בינונית במשך 10 דקות.

יוצרים כדור מהבצק (מעט דביק) ומעבירים לקערה משומנת.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח.
בינתיים מכינים את מי הסוכר. חשוב מאוד שמי הסוכר יצטננו לגמרי לפני שמזליפים על העוגה החמה.
מניחים בקלחת את הסוכר המים והוניל ומבשלים על להבה בינונית עד המסה של הסוכר. מנמיכים להבה ומבשלים עוד 10 דקות.

משמנים את הקערה ואת הכדור

מחלקים את הבצק ל 3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן.

מורחים שכבה נדיבה של שוקולד שאוהבים ומפזרים 3 כפות שקדים טחונים.
מקפלים את הבצק לשניים ומרדדים למלבן ארוך שוב.

בעזרת גלגלת פיצה חותכים פסים ברוחב 3 סמ.

מגלגלים כל פס לשבלול ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה (בחורף יותר)
מחממים תנור ל 200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)


מורחים את השבלולים בביצה ואופים עד הזהבה.
מזליפים מי סוכר בנדיבות מעל המאפים החמים.
לגבי שאר הבצק אתם תחליטו אם להכין עוד שבלולים או קרואסונים או עוגת שמרים.



3 תגובה

  • מורן
    Posted 13 בנובמבר 2021 9:06 0Likes

    שנים שאני מכינה מתכון מסובך וטרחני, והנה בשנייה אחת את מגיעה עם המתכון הפשוט והטעים בטירוף הזה, כמות התישבוחות שקיבלתי גרמה לי להרגיש קונדיטורית ראשית במאפיה בעלת שם 😀😀😀
    תודה רבה ❤️

  • osnat
    Posted 30 ביוני 2022 0:56 0Likes

    הי ענת, תודה על המתכון המדהים הזה. האם אפשר להכין ולקפיא לפני אפיה ולאפות כשיש אורחים?

    • ענת אלישע
      Posted 22 ביולי 2022 17:44 0Likes

      בהחלט רק להקפיא מיד אחרי העיצוב ולפני ההתפחה האחרונה כמובן

כתיבת תגובה