כמה שאני אוהבת חיים קלים במטבח. לא תמיד מתחשק להכין בצק, להתפיח, להכין קרם וכו’ ..
אז לימים כאלה אני שולפת בצק מוכן ואם יש קרם פטיסייר מוכן אז החגיגה כפולה ומכופלת.
הפעם השתמשתי בבצק עלים שמרים (נמצא במקפיאים בכל סופר) ובקרם פטיסייר מוכן של מחלבות גד. הקרם מפוצץ בגרגירי וניל קטנטנים שנותנים טעם וריח מטורפים. קצת צימוקים ואתם מסודרים. תסמכו עליי, אתם כל כך הולכים לאמץ את המתכון הזה..
המרכיבים:
חבילת בצק עלים שמרים
2 גביעים קרם פטיסייר מוכן מחלבות גד
חצי כוס צימוקים.
למי הסוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
להברשה:
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
מפשירים את הבצק במקרר לילה קודם השימוש.
פותחים את הבצק על משטח העבודה, חותכים את גודל המלבן הרצוי ובעזרת פלטה מורחים את קרם הפטיסייר בנדיבות.
מפזרים צימוקים (לא חובה למי שלא אוהב)
בעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות ברוחב של 3 סמ.
מגלגלים לשבלולים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים.
מכסים את התבנית במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כשעה ורבע.
בזמן הזה מכינים את מי הסוכר.
מניחים בקלחת סוכר ומים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה ומבשלים עד המסה מלאה של הסוכר (כ 2 דק’)
מבשלים עוד כ דקה, מסירים מהאש ומצננים.
מחממים תנור ל 170 מעלות חום סטטי
מברישים בעדינות את השבלולים בביצה טרופה ואופים עד הזהבה.
(כ 30 דק’) כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים במי הסוכר.
2 Comments
מיכל
האם אפשר להשתמש בבצק שמרים במקום? לא אוהבת בצק עלים..
ענת אלישע
כן אין בעיה