שוק טלה ברוטב חרדל ודבש

אז חשבתם שסיימנו עם המתכונים?! מסתבר שלא
את המתכון הזה אתם שומרים! אין מצב שאתם לא מכינים אותו ולמה? כי הוא פשוט וקל להכנה (כמו שאני אוהבת) כי הוא ארוחה בסיר אחד וכי הוא טעים.. לא סליחה הוא לא, הוא .. גן עדןןןןןןן. חגיגי ואלגנטי בטירוף לצד הכנה קלילה ופשוטה, שימו בתנור ותשכחו ממנו ל 3 שעות

שלחתם לי מיליון שאלות לגבי הנתח.. אז כן, אפשר להכין עם כל נתח לבישול ארוך, מה שאתם אוהבים.. אסאדו/צלי בקר וכו׳ הנה המתכון

המרכיבים:
שוק טלה (2.5 ק״ג)
5 בצלים סגולים חתוכים לרבעים
5 תפו׳א שטופים וחצויים לשניים
2 ראשי שום (החלק העליון חתוך)
3/4 כוס מים (לצלייה)
למרינדה:
רבע צרור נענע קצוץ
רוזמרין
2 כפות חרדל דיז׳ון גרגירים
2 כפות חרדל דיז׳ון חלק
חצי כוס דבש
שליש כוס שמן זית
2 כפות מייפל איכותי (לא חובה אבל מוסיף המון)
2 כפות מיץ לימון טרי
כף פלפל שחור גרוס
מלח (לפי טעם)


אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה.
בתבנית גדולה מסדרים את שוק הטלה והירקות.


שופכים מחצית מהמרינדה על שוק הטלה ומעסים היטב מכל הכיוונים. שופכים את השאר על הירקות. מניחים נייר אפיה על התבנית ומעליה רדיד אלומניום (שכבה כפולה!) מהדקים היטב מסביב לתבנית ומכניסים למקרר ללילה.
מחממים תנור על 250 מעלות.
בעדינות מסירים צד אחד של הניירות ושופכים 3/4 כוס מים. מהדקים חזרה.מכניסים את התבנית וצולים במשך חצי שעה על חום גבוהה.

מנמיכים ל 170 מעלות וצולים במשך 3 שעות נוספות.
לאחר 3 שעות , מסירים את הניירות וצולים עוד כ 20 דקות עד הזהבה עמוקה. בתאבון

Leave a comment