רק תסבירו לי איך עוד לא העליתי לאתר את המתכון הזה??? הכנתי אותו לפני הרבה שנים לילדים ככדורי עוף ותירס ומאז זה סיפור אהבה ממכר במיוחד! אחרי שתכינו לא תרצו לקנות מוכנים יותר, זה בטוח. וכן, אפשר להכין ככדורים ולטגן בשמן עמוק ואפשר כנאגטס או שניצל. תעופו עם הדמיון והרצונות של הילדים אם כי המבוגרים מכורים לא פחות!! אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה. אפשר לאחר הטיגון ואז לחמם או מיד לאחר הציפוי, ממליצה בחום.
המרכיבים:
1 ק’ג שניצל פרוס וחתוך או חזה עוף חתוך.
פחית תירס משימורים (גודל רגיל לא הקטנה)
4 ביצים M
כוס פירורי לחם (כוס מדידה)
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן/שחור
לציפוי:
2 כוסות פירורי לחם
כף גדושה שומשום
חצי כפית שום גבישי
חצי כפית מלח
לטיגון:
שמן חצי עמוק
אופן ההכנה:
מסננים את גרגירי התירס מהנוזלים.
מניחים במעבד מזון, חזה עוף חתוך, ביצים, פירורי לחם , חצי מכמות גרגירי התירס והתבלינים ומעבדים עד איחוד.
מעבירים לקערה ומוסיפים את גרגירי התירס השלמים. לשים עד איחוד, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מערבבים את מרכיבי הציפוי ופורסים נייר אפייה על משטח העבודה.
מניחים את פירורי הלחם.
בעזרת ידיים רטובות מעט יוצרים מהעיסה צורות שניצלים/כדורים/נאגטס ומצפים היטב בפירורי הלחם.
מחממים שמן ומטגנים עד הזהבה.
לאחר הטיגון ממליצה להניח על רשת צינון.
הערות:
ניתן לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות.
ממליצה לרסס בספריי שמן משני הצדדים.
4 Comments
דיקלה
נראה מעולה,׳
אם הביצים בגודל L לשים עדיין 4?
ענת אלישע
שימי 3
נופר ניסים
מדהימה ענת!
איזה כיף שאת חולקת איתנו את המתכונים האדירים שלך!!
אחד יותר מוצלח מהשני❤️🙏
ענת אלישע
באהבה ענקית