תבשיל אונטריב ברוטב עגבניות

את הסיר הזה הכנתי בשישי שעבר והבטחתי להעלות מתכון בהקדם. אז לקחתי את הזמן אמנם כי הימים שעוברים עמוסים אבל הנה התיישבתי ואני על זה. אין מצב שאתן לכם לפספס מתכון כל כך פשוט בהכנה וגרנדיוזי בטעמים! שימו לב, אין נוזלים בכלל במתכון, אל תתפתו להוסיף! העגבניות והבצלים יגירו נוזלים משלהם במהלך הבישול. דבר נוסף, אני בישלתי עם נתח אונטריב (החלק ה”משובח” של הצלעות) יחד עם זאת תוכלו לבשל עם כל נתח אחר לבישול ארוך שתרצו, צלי כתף/אסאדו/שריר וכו’

המרכיבים:
1.5-2 קג נתח אונטריב חתוך לקוביות גדולות
4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים
8 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
4 שיניי שום פרוסות
כפית מלאה סוכר חום כהה
כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור/לבן
כף שטוחה מלח (לפי טעם)
3-4 פלפל צ׳ילי יבש (לא חובה, מוסיף)
1/3 כוס שמן

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר (מותאם לתנור) ומוסיפים את קוביות הבשר.
מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס.
צורבים היטב מכל הצדדים ומעבירים לצלחת.
לאותו השמן מוסיפים את הבצל הקצוץ והתבלינים. מערבבים ומטגנים כ 15 דקות.
מוסיפים שיניי שום ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומבשלים כ 15 דקות.
מחזירים את קוביות הבשר לסיר, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר. מבשלים 15 דקות.
מחממים תנור ל 150 מעלות חום סטטי.
מניחים נייר אפייה רטוב וסחוט מעל התבשיל ומכסים במכסה/רדיד אלומניום.
מכניסים לתנור ל 3.5 שעות או עד ריכוך מלא של הבשר.

בתבשיל הזה הסבלנות משתלמת
שימו לב, לא הוספתי נוזלים בכלל ותראו מה קורה בסיר..
תכינו את הלחם!!

5 תגובה

  • תודה!
    Posted 7 ביולי 2023 10:42 0Likes

    אפשר עם בשר 5?

  • נטלי
    Posted 10 באוגוסט 2023 17:54 0Likes

    אפשר להוסיף תפוח אדמה או שעדיף רק אורז בצד?

  • יריב
    Posted 19 בספטמבר 2023 13:53 0Likes

    תודה על המתכון. האם המכסה בתנור חייב להיות אטום לגמרי. יש לי סיר רוסטר עם חור קטן מובנה במכסה, יתאים?

כתיבת תגובה