זה שאני חובבת תבשילים של “שגר ושכח” זה לא סוד. מעבר לכך שמתקבל תבשיל טעים במיוחד זה גם חוסך לי המון זמן עבודה במטבח.
כלום ושום דבר והסיר נכנס לתנור ל 3.5-4 שעות. הפעם שילבתי אסאדו קשתית (או בשמו האחר, שפונדרה) תאנים טריות ודלורית שהיא בשיאה כרגע. השילוב בין השלוש הניב תוצאה לא פחות ממופלאה!! וההכנה.. כמו שכבר אמרתי, כלום ושום דבר😉
המרכיבים:
1.5 קג אסאדו קשתית/שפונדרה חתוך לקוביות
4 בצלים בינוניים פרוסים
דלורית בינונית קלופה וחתוכה לקוביות.
10 תאנים חצויות/רבעים
כף עלי זעתר/אורגנו שטופים (טריים)
6 כפות שמן זית
כף מלח ים אטלנטי
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב בלסמי מצומצם
3 כפות סילאן טבעי
כוס וחצי מים.
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את נתחי הבשר. מתבלים במלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס.
צורבים את הנתחים מכל הצדדים ומוציאים לצלחת בצד.
לאותו הסיר מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומטגנים במשך כ 10 דק’ עד ריכוך.
מוסיפים את קוביות הדלורית ומטבלים במעט מלח ופלפל.
מחזירים את נתחי הבשר שצרבנו לסיר (עם הנוזלים שהצטברו בצלחת)
מניחים את התאנים בין נתחי הבשר.
מזליפים בלסמי וסילאן מעל הסיר ומפזרים את עלי הזעתר/אורגנו.
מוסיפים את המים ומכסים את הסיר.
מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על הגז.
מחממים את התנור ל 160 מעלות חום סטטי (עליון תחתון)
מסירים את המכסה ומכסים את הסיר בנייר אפייה ורדיד אלומיניום.
מכניסים לתנור ל3-3.5 שעות.
מגישים לצד אורז לבן.
5 Comments
שירן
היי ענת! התמונות נראות מגרות ביותר, תודה על המתכון!
זו לגמרי הבחירה שלי לראש השנה!
שאלה – האם ניתן לבשל רק על הגז בלי תנור?
יפעת אדוה
מה אפשר לשים במקום תאנים? שיוסיף מתיקות 🙌🏻 זה יצא מדהים ועכשיו אין תאנים.
ענת אלישע
תמרים/צימוקים
סער
היי, באיזה פרי חורפי היית מחליפה את התאנים?
ענת אלישע
קצת בעייתי עם פירות החורף, אפשר להחליף בתאנים יבשות או שזיפים מיובשים