תבשיל בסגנון גולש

אם סיירתם קצת בבלוג שלי כבר הבנתם שאני אוהבת את החיים הקלים.
מנות קלות ופשוטות להכנה מבלי לפגוע באיכות או טעם המנה. מסוג המנות שאני קוראת להן “שגר ושכח”
כאמא לארבעה ילדים תמיד חיפשתי למקסם זמנים בכדי להספיק הכל בזמן ולהשאיר לי זמן איכות עם הילדים.
כך נולד התבשיל הזה. הכל ביחד, 10 דק’ עבודה ולתנור. הטעם.. גן עדן!!
הפעם עשיתי מיקס בין שני סוגי בשר (אני אוהבת לשלב) אתם תוכלו להכין את המנה הזאת עם איזה בשר שבא לכם.
אסאדו (ללא שומן) שפונדרה, צלי כתף, נתח צלעות, רצועות אנטריקוט לבישול ארוך.
ממליצה להגיש עם אורז לבן/קוסקוס או לצד כיכר לחם אחיד כי אין באמת תחליף ללחם אחיד..
קראתי לתבשיל הזה בסגנון גולש כי זה לא באמת גולש זה דומה. אל דאגה, הימים יתקררו ונכין גולש הונגרי קלאסי.

המרכיבים ל 5-6 סועדים:
500 גרם נתח צלי כתף חתוך לקוביות או פרוס ( מס’ 5 )
500 גרם נתח שפונדרה חתוך לקוביות.
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות.
2 יח’ גזר בינוני קלוף ופרוס לעיגולים עבים.
2 גבעולי סלרי חתוכים למקטעים. (כולל העלים)
3 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים.
8 שיניי שום.
תבלינים:
6 כפות שמן זית.
פחית עגבניות קצוצות דק (או עגבניות מרוסקות)
כף גדושה רסק עגבניות.
כף פפריקה מתוקה.
חצי כפית פלפל שחור
3 עלי דפנה
מלח לפי טעם.

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 160 מעלות (חום סטטי /עליון תחתון)
בסיר רחב מחממים ומניחים את רבעי הבצל.

צריבת הבשר חשובה לטעם ולגוון התבשיל

מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים.
מוסיפים את תפוחי האדמה הסלרי והגזר.

הכל ביחד! כלום עבודה!!

מוסיפים את העגבניות הקצוצות ושאר התבלינים.

מערבבים היטב ומוסיפים 3.5 כוסות מים רותחים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מעבירים לתנור ל 3 שעות.

הסבלנות משתלמת

את הסיר אני ממליצה לכסות בנייר אפייה רטוב ומעליו רדיד אלומניום.

31 תגובה

  • מירב
    Posted 26 באוקטובר 2021 11:16 0Likes

    היי,
    אפשר לשאול למה נייר האפייה ונייר האלומיניום ? שמים את שניהם על המכסה של הסיר?

    • ענת אלישע
      Posted 26 באוקטובר 2021 18:15 0Likes

      הי יקירה, שמים את שניהם מעל התבשיל בלי מכסה. שמים נייר אפייה בכדי שלא יהיה מגע ישיר בין האוכל לרדיד האלומניום

  • עמרי
    Posted 28 באוקטובר 2021 13:29 0Likes

    פחית עגבניות 400 או 800 גרם?

  • ירדן
    Posted 15 בנובמבר 2021 22:16 0Likes

    היי, אם אין לי תנור אני יכולה לבשל על הגז במקום? ואם כן כמה שעות? תודה מראש☺️

    • ענת אלישע
      Posted 16 בנובמבר 2021 9:53 0Likes

      כן אפשרי על הלהבה הכי נמוכה במשך כ 3 שעות או עד שהבשר ממש התרכך. רק לשים לב שיש נוזלים..

  • דניאלה
    Posted 8 בדצמבר 2021 20:13 0Likes

    אני לא אוהבת עלי דפנה מה אפשר במקום??

  • לינוי
    Posted 30 בינואר 2022 21:59 0Likes

    האם לכסות במשך כל זמן האפייה שהוא מתבשל בתנור ?
    או לאחר שהוא מוכן ?

  • שרית
    Posted 11 בפברואר 2022 8:41 0Likes

    היי ענת אני רוצה לשבח את האתר שלך, מתכונים טעימים, הסברים קלים ומובנים. יישר כוח.

  • מרטין
    Posted 10 במרץ 2022 16:57 0Likes

    ענת, תודה על המתכון. האם אפשר לבשל ברוסטר בתנור את התבשיל?

  • איילת
    Posted 10 במרץ 2022 22:21 0Likes

    היי ענת האם את תבשיל האסאדו בסילון ניתן להכין עם בשר מספר 8?

  • חופית כהן
    Posted 12 במאי 2022 16:38 0Likes

    שלום ענת העם אפשר להכין את התבשיל גולש עם בשר מספר 6 תודה ?

  • מאיה
    Posted 9 באוקטובר 2022 11:36 0Likes

    הי אפשר רק עם אנטריקוט ? תודההה

  • דנה
    Posted 10 בנובמבר 2022 9:16 0Likes

    היי ענתי האם אפשר להניח את הסיר על פלטה מיד לאחר הבישול במקום תנור? נגיד למשך 8 שעות

    • ענת אלישע
      Posted 14 בנובמבר 2022 19:30 0Likes

      אפשרי רק להשגיח על כמות הנוזלים היות ומדובר בחום ישיר של הפלטה.

  • אורית
    Posted 1 בדצמבר 2022 15:58 0Likes

    האם אפשר להשתמש במתכון הזה עם בשר מספר 2 בלבד?צלעות

  • הודיה
    Posted 16 בינואר 2023 20:54 0Likes

    אפשר להשתמש בעוף ופשוט לבשל פחות שעות ? (הילדים אוהבים יותר)

כתיבת תגובה