את התבשיל הזה למדתי מאמא שלי ז”ל. חייבת לציין שכילדה לא הסכמתי לטעום אותו ולמען האמת רק לפני כמה שנים העזתי ונשביתי בטעמים הקסומים..
זהו תבשיל קל ופשוט להכנה והדבר היחיד שתצטרכו זה זמן בישול ארוך..
בביס הראשון תפליגו בזיכרונות זאת הבטחה.
המרכיבים:
1 ק”ג אונטריב חתוך לקוביות
( או בשר צלי מס׳ 5)
1 בצל גדול קצוץ
1 יח’ כרישה קצוצה (החלק הבהיר)
1 יח’ כרישה פרוסה לטבעות רחבות
2 גבעולי סלרי חתוכים למקטעים (כולל העלים)
2 יח’ תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
שקית אפונה קפואה
2 שיניי שום חצויות
תבלינים:
כפית שטוחה כורכום
כפית מחוקה פלפל
3 עלי דפנה
6-7 גרגירי פלפל אנגלי (השלם)
כפית מלח (לפי טעם)
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל והכרישה הקצוצים. מטגנים כ 10 דק תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את נתחי הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים. מוסיפים את שיניי השום, תפוחי האדמה, הסלרי והכרישה הפרוסה.
מתבלים בכל התבלינים ומערבבים קלות. מוסיפים את האפונה ויוצקים מים עד כיסוי הבשר.
מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים להבה. מבשלים כחצי שעה. מחממים תנור ל 160 מעלות חום סטטי.
מעבירים את הסיר לתנור (מכוסה) ומבשלים כ 3 שעות או עד שהבשר נימוך.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן/קוסקוס
3 תגובה
זן
יצא מוצלח ורך כחמאה, תודה על המתכון.
ענת אלישע
לבריאות
נורית
מנה מושלמת והסבר מדוייק,תודה על השיתוף
הכנתי אותה לשישי 🙏