התבשיל הזה הוא תבשיל של הסבתות! זה אחד הסירים שאני הכי זוכרת כילדה.. יש לא מעט אנשים שפחות מתחברים לגרונות הודו וחבל כי הטעם שלהם לא פחות ממולא. כל מה שצריך לעשות הוא לדעת איך לבשל אותם. יחד עם זאת אני קשובה לכולם ואת התבשיל הזה ניתן לבשל גם עם בשר לבישול ארוך בדיוק באותה הדרך או עם נתחי עוף מה שמקצר מאוד את זמני הבישול כי אם תבחרו לבשל עם עוף אז לא תצטרכו את הבישול המקדים של גרונות ההודו. זהו, תכינו לחם טוב וצאו לדרך..
המרכיבים לבישול המקדים של ההודו:
1 גרון הודו שלם חתוך ל 5-6 נתחים
3 שיניי שום גדולות
2-3 פלפל מ׳ילי יבש
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
3 כפות שמן
לרוטב:
2 חצילים גדולים קלופים לסירוגין וחתוכים לקוביות גדולות
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים (אפשר קפוא)
כוס עגבניות שרי חצויות/2 עגבניות קלופות ופרוסות
פלפל אדום פרוס לרצועות
1-2 פלפל חריף ירוק/אדום
6-8 שיניי שום
כפית שטוחה כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה
כף גדושה רסק עגבניות
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומניחים את גרונות ההודו. צורבים קלות ומוסיפים את התבלינים.
מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא ועוד סנטימטר.
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים שום, עגבניות שרי ותבלינים. מערבבים היטב ומטגנים כ 5 דקות.
מוסיפים את גרגירי החומוס וקוביות החצילים.
מערבבים היטב ומוסיפים את גרונות ההודו המבושלים יחד עם הציר/נוזל הבישול (לא יותר מ 2.5-3 כוסות)
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כשעה או עד הסמכה של הרוטב.
מגישים לצד לחם טרי.
2 תגובה
אור
היי ענת! יש לך המלצה להחליף את החצילים במשהו אחר?
ענת אלישע
בגדול זה תבשיל חצילים אז קצת בעייתי. ניתן להחליף לתפוחי אדמה אבל אז זה תבשיל אחר