תבשיל עוף חורפי

השפעת נכנסה אלינו הביתה כרוח סערה! הפילה אותנו אחד אחרי השני כמו ברווזים במטווח..
תחושה מוזרה עטפה אותי. פתאום, במכה אחת, נפלתי למיטה מבלי שום יכולת להגיב לסיטואציה!
חום עולה ויורד, שינה ללא שליטה ושלל תופעות השפעת.. לא יודעת להיות חולה, לא יודעת איך לא עושים כלום ורק נחים ומחלימים.
ארצה או לא למדתי בדרך הקשה ואני חוזרת אליכם בצעדים מדודים תוך שימת דגש על מנוחה!
שאר בני הבית עדיין במיטות והיום החלטתי להכין להם תבשיל חם ומנחם.
שמתי בו הכל מהכל, סיר נגד שפעת!

המרכיבים:
6-8 מנות עוף לבחירה (שוקיים/ירכיים)
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
בטטה גדולה קלופה וחתוכה לרבעים
8-10 שיניי שום גדולות
2 פלפל שושקה חצויים וחתוכים
עגבנייה גדולה קלופה ופרוסה לעיגולים
פחית עגבניות קצוצות (ממליצה MUTTI)
כף פפריקה מתוקה
חצי כף כורכום
כפית מחוקה כמון
כפית גדושה מלח (לפי טעם)
8 כפות שמן זית/אחר

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר ומניחים את נתחי העוף.
מתבלים במעט מלח ופלפל וצורבים היטב משני הצדדים.

מוסיפים את שיניי השום, תפוחי האדמה והבטטה.
מוסיפים גם את השושקה ופרוסות העגבניות.

מוסיפים את התבלינים ואת פחית העגבניות .
מוסיפים כ 2 כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כשעה ורבע.
מדי פעם פותחים את הסיר ובעזרת כף יוצקים רוטב על נתחי העוף והירקות.

Leave a comment