חג הפסח מאופיין בחגיגת ירוקים, הפול הירוק, השום, האפונה, הכוסברה המיוחדת ואפילו האבוקדו ירוק יותר מכל השנה. עוד מילדות אני זוכרת את הריחות של תבשילי פסח, אלה ריחות מיוחדים של תבשילים מלאים בזכרונות.. אני רק לא מבינה למה כל הזמן אמרנו להורים שאין מה לאכול בפסח?! אז כן, גם את התבשיל הזה אני מכירה מבית הוריי ז״ל רק שאימי נהגה להכין אותו עם בשר. הוספתי לתבשיל המקורי תחתיות ארטישוק ועגבניות שרי אבל לא שיניתי כלום בתיבול בכדי להיצמד למקור.
המרכיבים:
6-8 שוקיי עוף (אפשרי כל חלק אחר)
2 בצלים גדולים קצוצים
4-5 שיניי שום פרוסות
3 כוסות פול ירוק טרי/קפוא
5 תחתיות ארטישוק חתוכים לרבעים
כוס עגבניות שרי חצויות
3-4 פלפל צ׳ילי יבש (הקטנים, לא חובה)
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל לבן/שחור
כפית מלאה מלח (לפי טעם)
5 כפות שמן זית/אחר
מיץ מלימון שלם סחוט
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את נתחי העוף.
צורבים אותם היטב משני הצדדים ומעבירים לצלחת.
מטגנים באותו השמן את הבצל במשך כ 15 דקות על להבה גבוהה.
מוסיפים את הפול הירוק , העגבניות , הארטישוק והשום ומטגנים כ 10 דקות, מערבבים מדי פעם.
מוסיפים תבלינים, מערבבים ויוצקים 2 כוסות מים רותחים.
מוסיפים את העוף חזרה לסיר ומכסים.
מבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית ומוסיפים את מיץ הלימון.
מבשלים עוד כ 10 דקות ומקשטים בפטרוזיליה/כוסברה.
6 Comments
רחל עסיס
הי, במה ניתן להחליף את הפול במקרה של אלרגיה?
תודה
ענת אלישע
להסיר מהמתכון את הפול והארטישוק ובמקום להוסיף ארטישוק ירושלמי
אורטל
באיזה בשר אפשר להחליף את העוף? ומה שיטת הבישול?
ענת אלישע
זה כבר מתכון אחר, אעלה בקרוב
אסתר
אני חייבת לומר לך כל מה שאת מעלה כל שבוע פשוט מעורר השראה תאבון ושמחה כל הכבוד לך את מחזירה אותי לבית הוריי.עלי והצליחי אשרייך
ענת אלישע
אני הכי שמחה לשמוע, תודה רבה!