תבשיל פסטה פרגיות וירקות

שאריות השפעת עדיין ניכרות עליי ואני מחפשת פתרונות קלילים אך מזינים לארוחת צהריים.
התבשיל הזה הוא אחד הקלים להכנה והוא טעים שאין לתאר.
בכל פעם שאני מכינה אותו אני מגדילה כמויות כי הסיר מתחסל בשניות.
חייבת לציין שהוא אהוב על הקטנים והגדולים כאחד!

המרכיבים ל 6 סועדים:
300 גרם פסטה ( מה שאוהבים )
700 גרם פרגיות נקיות וחתוכות לקוביות
1 בצל גדול פרוס
2 סלסלות פטריות חתוכות לרבעים
2 שיניי שום מגורדות
4 בצלים ירוקים חתוכים למקטעים
פלפל שושקה חתוך לטבעות
כוס אפונה ( קפואה מהסופר)
6-7 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
2 כפות רוטב סויה
5-6 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
מלח, פלפל
מצקת וחצי מי בישול הפסטה

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

מחממים היטב סיר ומוסיפים שמן. מוסיפים את הפרגיות , מתבלים במעט מלח ופלפל וצורבים אותן היטב משני הצדדים.
מעבירים את הפרגיות לצלחת ומוסיפים לסיר עוד 2 כפות שמן. מתחילים להוסיף בהדרגה את הירקות.

עובדים על הלהבה הכי גבוהה!! מתחילים עם הבצל הלבן, צורבים אותו כ 10 דק׳.

מוסיפים פטריות ושום ומערבבים במשך כ 5 דק׳ נוספות. מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים היטב במשך 5 דק׳ נוספות.

מוסיפים את הרטבים , המלח הפלפל ומערבבים.
מוסיפים מצקת וחצי ממי בישול הפסטה לסיר עם הירקות ומערבבים.

מחזירים את הפרגיות לסיר ומוסיפים גם את הפסטה המבושלת. מערבבים היטב ומבשלים על להבה גבוהה עוד כ 5-7 דק׳

Leave a comment